![]() |
Diploma?
Pozdrav svima!
Znam da je pitanje verovatno glupo - ali me interesuje koju diplomu treba pripremiti za intervju u ambasadi - iz srednje skole ili fakultetsku? Znam da je jedini uslov bio srednja skola...ali, za svaki slucaj cu poneti i diplomu sa fakulteta - jedini problem je sto cu malo teze doci do diplome iz srednje skole, jer sam je zagubio. Hvala unapred. |
Edinstveno ke ti treba diplomata od fakultet, napravi prevod na angliski i kopija od orginalot, diploma od sredno ne baraat.
|
Mislim da ce ti biti sasvim dovoljna fakultetska diploma, ako si u prijavi naveo da imas zavrsen fakultet. Ne treba ti prevod na engleski, od prosle godine je dovoljno da doneses original na srpskom (ako je izdata na nasem faksu)
|
Vo Makedonija baraat prevod na site dokumenti na angliski i plus originalite se nosat na uvid. Najdobro e da se javis vo vasata ambasada i da prasas.
|
Zdravo Krajce2,
Dobredojdovte na Zelena Lutrija. Interesantno je koliko su drugacija pravila zavisno od drzave - steta sto u Makedoniji mora da se dostavi prevod jer vam to pravi vece izdatke. |
Zdravo Zana,
Razlicna drzava-razlicni pravila na igra. Vo Makedonija baraat prevodi na angliski, original dokumenti + fotokopija na istite, obavezno I 134 + F1040, sliki od svadba :), pozelno potvrda od banka i + intervjuto so konzulot e na angliski. |
Zdravo krajce2,
Ova sto go napisa za dokumentite e od licno iskustvo ili od prijateli? Konzulkata sama kaza deka osven dokumentite naglaseni vo pismoto, pozelno e da se ima edno od slednive tri dokumenti: 1. ponuda za rabota 2. pismo za podrska 3. bankovna potvrda, a najdobro bi bilo da se iskombiniraat barem dva od gorenavedenive. Napisi nesto za tvojot slucaj. Naseto intervju e zakazano za 29 Dekemvri. Pozdrav! |
Zdravo
Nie sme na intervju na 1 Dekemvri, se javivme vo ambasada i od tamu ne izvestija deka ni treba I-134 i F1040 (za platena tax), uspeavme da gi nabavime, za sekoj slucaj ke poneseme so nas i potvrda od banka. Od iskustvoto na edni nasi bliski prijateli e deka im pobarale i I-134 i F1040 pa zatoa ne bi bilo loso dokolku uspeete da gi nabavite....Na samiot sajt www.travel.state.gov e navedeno deka treba da se nosat i tie dokumenti. |
Fala,
I jas im pisav mail, pa ke vidime sto ke odgovorat, so ogled na toa sto imame ponuda za rabota i bankovna potvrda isto taka. dali e neophoden i toj dokument. Drzime sreka za vaseto intervju, pa pisi kako pominalo. |
Ljupka ako imate potvrda za rabota togas nema da bide nikakov problem, dovolno ke bide i samo toa....za sekoj slucaj mozes da se konsultiras.
Sekoe dobro....obavezno ke pisam kako pominavme. Pozdrav |
Citat:
|
Piše i o tome (u gomili tema) već.
Ali lakše mi sad da ti pomognem, nego da te kritikujem. Jedan od uslova za učestvovanje na lutriji jeste 12 godina školovanja, odnosno 8 godina osnovne i 4 godine srednje (naravno, bez ponavljanja razreda), gde ti oni to onda računaju kao High School degree. A sad kritika: počni da čitaš sve teme redom. Od poslednje ka najsvežijoj. Pronaći ćeš i odgovore na pitanja koja još nisi ni zamislio :) |
Posto nemas zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu, sto je uslov za green card, postoji mogucnost da zadovoljis onaj drugi uslov - treba ti dokaz da imas dve godine iskustva u radu na onim zanimanjima koja su na listi trazenih zanimanja. Posto si tu negde navodio da si pored limarskog zanata radio i u nekim drugim oblastima, treba da vidis da li su ti poslovi na listi trazenih. Ako se pronadjes u toj prici treba ti jos validan dokaz da imas dve godine iskustva u radu na tim poslovima. Posle toga mozes i da nakrivis sesir.:grin:
|
trogodišnja srednja
kod nas je tri godine srednja i onda polažeš maturu i dobivaš diplomu bar je bilo 1994 god.ja sam i nju i srednju završio sa odličnim,za radno iskustvo imam 2 godine kod privatnika i dvije i pol godine sam imao vlastiti obrt autolimariju što imam u radnoj knjižici kao dokaz.jar taj sistem 4 godine je kod nas ukinut 92 god. i ekvivalent tomu je tri godiš.škola a kad dobiješ diplomu onda sam se mogao da upišem samo za strojarskog tehničara1 god traje i tek onda na odabrani fax:obrva:
|
Na zalost, trogodisnja skola ne zadovoljava uslove DV lutrije, a iskustvo koje imas ne pripada trazenoj kategoriji poslova koji mogu da zamene trazeno skolovanje.
|
bol bolujem
e sad si me zbedirala kao što kaže ona pesma IH LELE ŠTO SE NE UBI ISPOD ONE KRUŠKE potonula mi nada kao titanik,:no::smrc::nene::blink:
|
Od bolovanja nema vajde, nego tastaturu ispred sebe i jurcaj nacin da odes negde, ako vec to toliko zelis. I druge zemlje nude neke tipove imigrantskih viza, pa nije valjda za svaku uslov cetvorogodisnja skola. Na kraju krajeva nije zelena lutrija jedini nacin da se ode u USA...
|
Citat:
|
ako ti je žena završila četvorogodišnju srednju školu, može ona da bude nosilac.
|
samo ukoliko je izvuku... zamisli bedak da izvuku njega, a ona ispunjava uslov...
|
da :/
mada sam i mislio na to da se ona prijavi na lutriju, poshto nisam ni primetio neshto u postovima, da li se on vecj prijavio ili tek treba... |
diploma
već sam se ja prijavio za DV-2011 ali mi u hrvatskoj nakon srednje dodivamo svjedodžbu o završnom ispitu ali ne znam kako se kod vas to zove a to je kod nas bukvalno rečeno potvrda da imate završenu srednju školu i kao takva je po zakonu pravovaljana a u njoj nigdje ne piše da ste imali trogodišnju školu a ne četverogodišnju mada od miroslava žene ima samo osnovnu.tako da je on ipak otišao preko njegove aplikacije a i to znam iz prve ruke.jer i ako ste čitali kod prijave potrebno je da imate završenu srednju školu ili da je u istoj vrijednosti(ekvivalentu) srednjoj školi a po američkom zakonu to je 12 godina školovanja, što isto ne znači da cijeli svijet mora imati isti broj godina školovanja da bi mogao aplayovati za gren card,zato i stoji ona riječ eqvivalent na početku objašnjenja o školi potrebnoj da bi mogli biti kvalificirani.a ta mi teorija drži vodu baš zbog miroslavovog slučaja iako njegovo zanimanje pod br.49-3021.00 AUTOMOTIVE BODY AND RELATED REPAIRERS nije baš nešto traženo pretjerano. DA ME NEBI NETKO KRIVO SHVATIO OVO JE MOJ ZAKLJUČAK ŠTO NE ZNAČI DA SAM U PRAVU.pa bi molio forumaše da se ne prepucavamo oko te teme da ustupimo i drugima mjesto za pitanja,a ako netko ima slično iskustvo ili zna nekoga s time da se javi pa da nešto naučimo i novo ja ako dobijem prvu kovertu i sve što slijedi do odlaska to je onda drugi slučaj da se sa trogodišnjom školom može aplicirati ako imaš završnu svjedodžbu u kojoj ti stoji da imaš završenu srednju školu. POZDRAV dalibor obradović:book:
|
Dread, pa zar mogu da ga izvuku iako ne ispunjava "uslov". Zar "paklena masina" ne pocne da vristi ako ne ispunjavas uslov.
|
@ Steelers
Zavisi - ako je selektovana opcija High School, proci ce prijava. Na aplikantu je posle da dokazuje, ako ga izvuku. @ Dobrad66 Sa zavrsenom osnovnom skolom samo - ne moze da da se dodje u USA preko DV lutrije. To je totalna dezinformacija (iz bilo koje ruke da je) - ili osoba nije bila nosilac aplikacije, ili osnov useljenja nije bila DV lutrija. Citat:
Niko se ovde ne prepucava sa tobom, jer niko od nas nije ni odredjivao uslove. USA moze da zahteva sto god hoce za useljenje - to je njihovo pravo. Jos na pocetku programa su oni uporedili skolovanja svake zemlje sa svojim i na osnovu toga znaju sta je odgovarajuce a sta ne. Ne rade to za svaki slucaj pojedinacno. Oni ne moraju da postuju nase definicije diploma srednjih skola. Ko kakvo skolovanje i iskustvo ima oni vide iz formulara koji se salju nazad nakon prve koverte. Druga koverta nije garantovana - zato i izvlace blizu 100 hiljada aplikanata. Neki od njih ne ispunjavaju uslove, a neki se jednostavno predomisle. Tebi niko ne brani da se nadas niti da ucestvujes u programu. Ja bih volela da smo u mogucnosti da se slozimo sa tobom i zao mi je sto ne mozes da dobijes potvrdu svog stava. Pretrazi forum jos jednom, imali smo slucaj aplikanta koji je odbijen iz ovog razloga, a radno iskustvo nije bilo odgovarajuce. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:47. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.