![]() |
|
Uslovi za prijavu DV-2012
Javljam se iz BiH i molila bih Vas odgovor na par pitanja. Mozda te odgovore imam na ovom forumu a da ih jos nisam pronasla. Naime, mi planiramo da se prijavimo za zelenu kartu i koliko vidim to je tek u oktobru 2010. Moj suprug je zavrsio za automehanicara i za vozaca i ima jako dobro radno iskustvo od nekih 10 godina. Kakav dokaz za radno iskustvo je potreban s obzirom da je dosta vremena proveo radeci neprijavljeno? Engleski govori odlicno cak je i radio 6 mjeseci na cruiseru na Floridi. Ja imam rodbine u Americi i da li mi to nesto znaci? Sta mislite da li ispunjavamo uslove za zelenu kartu. Imamo sina od 7 godina. Hvala na pomoci.
|
Pa zar niko nema nikakav odgovor za mene
|
Na dosta tema je već obrađeno to pitanje.
- prijavite se, ne gubite ništa, osim jednog odštampanog papira, a mnogo možete da dobijete, naravno ako budete znali da iskoristite. - Možda je bolje da nosilac prijave bude neko od vas dvoje ko ima završenu četvorogodišnju srednju školu. Nekako je sigurnije nego podnositi dokaz o iskustvu na nekim poslovima. - Rodbina Vam znači samo toliko da vam pošalju pozivno (garantno) pismo, što ambasadi garantuje da vi nećete svojim ulaskom u USA početi da prosite već na aerodromu. Dakle, pod uslovom da rodbina hoće da Vam pomogne. - Deca do 19 godina automatski sa roditeljem dobijaju GC (naravno, ako su navedena u aplikaciji i ako se plati sve). U suštini, to je to. Najbitnije: 1. 12 godina školovanja (High school degree) ili najmanje 2 godine radnog iskustva na poslovima (ne znam kojima, taj deo me ne interesuje, ali skinite bulletin pa poledajte detalje) 2. Da niste osuđivani, krivično gonjeni 3. Da ste na listi zemalja koje mogu da igraju lutriju (a jeste ;)) 4. Da vas izvuku. Ostalo je lako :) |
Hvala Vam velika vec sam mislila da mi niko nece da odgovori. Malo je specificno kod mene zato sto moj suprug govori engleski a ja ne a koliko sam vidjela njegovo zanimanje je na demand listi, a sa druge strane rodbina je moja a ne njegova. znam da je prerano za ovakva razmisljanja ali voljela bih sve imati spremno za oktobar 2010.
u svakom slucaju hvala Vam i ako jos neko ima neki savjet bila bih zahvalna |
Citat:
Ovo je lutrija. Kompjuter ne zna koji je tvoj nivo znanja engleskog i radno iskustvo. Uslov za učešće je završena četvorogodišnja srednja škola ili 2 godine radnog iskustva. AKo to imate prijavite se i ako vas izvuku idete. Ako te ne izvuku dzaba da si ekspert za engleski. To da li ti nešto znaš engleski, šta znaš da radiš i tome slično to trebaš dokazati sebi kad tamo stigneš da bi postigli uspjeh u USA. I nije da niko neće da odgovori, nego na svakom koraku piše koji je uslov za učešće da je besmisleno ponavljati. Malo pročitajte forum pa onda pitajte. I ja sam odgovor poslao da bih probio stotku :D :D :D |
Pa dobro lenhi eto cestitam ti probio si stotku, ja nisam razumjela pa sam pitala a ko pita zlo ne misli
|
prvo :najbitnije je da se dobije na toj lutriji
drugo:sve sto ti je muz radio u nasoj drzavi tipa vozac, bravar,moler itd.... to ovi ovde ne vide .Ja sam slao dnevno 5 resumea za poslove tipa maintenance ili janitor nije me niko pozvao 5 meseci ni jedan telefonski poziv nisam dobio nikad,osim sto sam navuko spamove za neka skolovanja i za kreditne katre. Znaci ovde trenutno situacija da u firmi moze da stignu 500 resumea ,a tebe da predlozi neka cistacica tvoja prijateljica svih 500 odpadaju i ti prolazis znaci samo VEZA e kad kad upadnes jednom na bilo koji posao onda za drugi je mnogo lakse i moram da kazem da od sve moje rodbine a imam ih 5 domacinstva ovde niko mi nije nasao posao niti nesto pomogao ,pomogla mi je zena islamske vere sa kojima smo ratovali 90-ih |
hvala ti puno i pretpostavila sam da to tako nekako ide medjutim ona pitanja sto sam ih postavila vezana za muzev posao i znanje engleskog prvenstveno se odnose na taj intervju jer njegova skola je trogodisnja a ja imam cetverogodisnju ali zato on govori engleski a ja ne znaci pitala sam zbog toga da znam kako predati za zelenu kartu da li da on bude nosilac ili ja. rodbina koja bi nam bila garant je moja rodbina. znaci cisto zbog prijave a daje nama dobiti snaci cemo se mi kad krocimo na tlo amerike samo da je uci...
|
Citat:
|
Prijavite se na tvoje ime. Ako nema cetvorogodisnju skolu nije dovoljno iskustvo, vec je vazno da zanimanje bude u Job Zone 4 ili 5. Koliko ja vidim na sajtu http://online.onetcenter.org, automehanicar spada u zonu 3. Moze da se desi da zbog toga budete odbijeni. Neka i tvoj suprug to proveri na sajtu, ako zna engleski snacice se.
Prijavi se ti kao nosilac, muz i dete, naravno, idu s tobom, njih ces navesti u prijavi.Engleski jezik nije uslov. Upisi neki tecaj da pokazes dobru volju da naucis, nije steta znati jezik iako vas ne izvuku. Sto se tice rodbine, takodje nije bitno, pozivno pismo moze da posalje bilo ko. Uostalom, tvoja rodbina je sad i njegova rodbina.:obrva: |
Pored verovatne mogucnosti da ispadnem glup u drustvu, ja moram da postavim jedno pitanje, na koje sam video odgovor cak i u ovom postu. Ali avaj, nadam se da nikom nece smetati, da mi ponovi jos jedanput, posto su me neki drugari sa city-data foruma propisno zbunili.
Znaci High school je 4 razreda srednje skole (8+4)? To se navodi kod pitanja Zavrsena skola Unapred zahvalan, Vas glupi Steelers. :bravo: |
Citat:
|
Citat:
|
Neophodni kriterijumi za DV Lottery
http://www.travel.state.gov/visa/visa_4756.html
Ovde pise: High School Education: A high school education means successful completion of a formal course of elementary and secondary education comparable to completion of a 12-year course in the U.S. ok sta je to u poredjenju sa skolovanjem 12 godina u USA kod nas? trogodsinja srednja skola? cetvorogodisnja srednja skola? visa skola? |
Citat:
|
Prijave za 2012?
Nov sam u ovoj prici i moram priznati da sam se iznenadio kolicinom informacija na ovom sajtu - i naravno I VISE nego koristan je. To sto sam nov na forumu povlaci i cinjenicu da mi je dosta stvari konfuzno i nejasno iako je sve koncizno objasnjeno od strane administratora.
Evo za pocetak - vidim da su prijave otvorene u oktobru i novembru - znaci - ako bih sada aplicirao, to bi bila prijava za 2012???? Rekose na nekoj od prethodnih tema da posedovanje vec neke usa vize nikako ne utice na razvoj situacije oko GC? Ja imam C1/D. Ali bih imao "problem" - da kada bi doslo do te "slanje koverata tamo amo" epizode , ne bih mozda mogao da to ispratim jer sam po 6 meseci u inostranstvu tj. brodu? Neka alternativa? Imam zavrsenu Visu Poslovnu, radio kao komercijalista ( naravno bez dokaza u radnoj knjizici ) a sada konobarisem na Princess kruzerima po Karibima. Mislim da imam sasvim normalne kvalifikacije i da sam podoban za lutriju. Eto, molio bih za odgovor na par gore pomenutih pitanja. Hvala unapred!!!!!!! |
Mislim da nemas razloga da u ovoj prici sa GC vidis neki problem. Ako bi te izvukli, nakon prijave u okt./nov. za DV 2012, imao bi samo jedno slanje formulara u KCC. Od ove godine se formulari skidaju sa neta, tako da mozes da ih preuzmes sa bilo koje lokacije na planeti. Slanje formulara nazad u KCC nije tako precizirano da bi mogao da zakasnis. Mozes ih poslati i nekoliko meseci nakon sto si dobio potvrdu da si izvucen. Svakako imas prostora za kalkulacije sasvim dovoljno, cak i previse. Samo da te izvuku i bices na konju.
|
Da, ako se prijavis ove godine, ali samo u periodu oktobar-novembar, ti ces aplicirati za DV-2012. Posedovanje bilo kakve vize nema nikakve veze sa DV i ni u cemu ti nece pomoci jer je DV skroz nesto drugo i odvojeno od svega. E sad koliko ja znam u prijavi navodis tacnu adresu na kojoj boravis, tako da ako bi te izvukli koverat ti stize u Srbiju na adresu koju si stavio u prijavi, tako da mislim da nemozes da ostavis adresu na brodu???? (ispravite me ako gresim) Tako da moras imati nekog kod kuce ko ce te obavestiti da si izvucen, da umesto tebe pripremi dokumenta i posalje ih nazad u Kentaki, a onda ako stigne druga koverta mora da palis sa tog broda (ako je ikako moguce, mada sumnjam u to) i vratis se kuci da bi odradio lekarski i interviju, a posle ......... adios amigos .....
|
Citat:
|
Citat:
Account Number: 3162486 You have provided all required information for your application. There is nothing else you need to supply. Thank you. Please complete your application below. It is not completed until the Application Status says: Completed APPLICATION STATUS Completed PERSONAL INFORMATION Applicant Information Completed Family Information Not Applicable Photographs Completed Login Information Completed ADMINISTRATIVE FEE PAYMENT Payment Information Completed Message Center Messages from us No Messages DV-2011 program Winners of the DV-2011 |
Iz ovoga je ocigledno da ti prijavu nisi poslao sa zvanicne stranice americke vlade nego sa stranice neke privatne firme koja se bavi pruzanjem usluge prijavljivanja u tvoje ime, za koju si platio (a inace je besplatno).
Dakle TI se NISI prijavio, oni treba da te prijave, a sad da li ce oni to da urade, kad i kako, to je druga stvar kompletno. Sada ne mozes da se prijavis sam preko ofocijelne stranice ni kad prijavljivanje pocne (a jos nije pocelo) jer ako te provale da si se prijavio dva puta, diskvalifikovan si u istom trenutku. |
Ako nisi platio toj agenciji, preko cije adrese si poslao aplikaciju, i nemoj. Sacekaj oktobar-novembar mesec i prijavi se svojerucno preko zvanicnog sajta, jer je tamo procedura besplatna. Nema potrebe da ti agencije uzimaju "meru" za nesto sto je savrseno jednostavno.
|
pitanjce...
Moj suprug je završio trogodišnju školu, a ja četvorogodišnju. Da li to znači da ja moram da budem nosilac prijave? Mislim, on očigledno ne može.... a meni je problem to što ja nemam radnog iskustva... s obzirom da sam student... Da li onda mogu da apliciram... Uf, ovo je sve tako komplikovano... Izvinite ljudi što vas davim....
|
Jel moze neko da mi pojasni sta se kod nas smatra neprihvatljivim vocational degree-jem? Sve 4- godisnje srednje skole te spremaju za neko zanimanje (vocational degree), osim gimnazija, ali i sve imaju prolaz ka nekom fakultetu? Sta bi onda moglo da znaci " Vocational degree that are not considered a basis for further academic study will not be considered equivalent to US high school education"... :wtf:
|
Ovo je Wikipedia objavila:
Vocational education or vocational education and training (VET) prepares trainees for jobs that are based on manual or practical activities, traditionally non-academic, and totally related to a specific trade, occupation, or vocation. It is sometimes referred to as technical education as the trainee directly develops expertise in a particular group of techniques or technology. Pa onda u delu za USA: Historically, junior high schools and high schools have offered vocational courses such as home economics, wood and metal shop, typing, business courses, drafting and auto repair, though schools have put more emphasis on academics for all students because of standards based education reform. Imas o tome ovde, ili procitaj celu temu... |
hm...
...poslaću, pa šta bude :) i za mene i za njega... možda ima samo treći stepen, ali zato ima pet i po godina radnog staža u američkoj firmi... valjda i to nešto znači :)
do tada, ja ću pregledati vaše postove, jako su korisni :) pozdrav svima :D |
Citat:
|
help
hm... čitala, čitala i čitala... i opet mi nije jasno.... :smrc:
ja, dakle mogu da se prijavim s obzirom na to da imam četvorogodišnju školu, a i studira trenutno... ali moj muž ima trogodišnju, da li da ga navodim onda u toj prijavi ili ne :wacko: on ima petogodišnje iskustvo u američkoj firmi koja je smeštena u beogradu... da li to nešto znači... njegovo zanimanje nije svakidašnje, pa ne mogu ni da nađem kako se to boduje ili šta već...:smrc: ima li neko ljubazan da pomogne.... |
12 godina redovnog skolovanja bilo kog usmerenja je priznato.
Vanredno zavrsavanje cetvrte godine ocigledno ne priznaju - bar sudeci prema poslednjim izvestajima nasih forumasa. Nisu ni nama priznali te su suprugu dali Green Card na osnovu radnog iskustva. Ja licno ne verujem da mogu u svemu ovome da mnogo pomognem :smrc: osim da ponovo uputim na O*net job zone. Od kad smo mi prolazili proceduru, dosta toga se izmenilo a mi u to vreme nismo imali ni forum niti neke informacije online. Takodje, uputstvo za prijavu je ovde. Svako ko se prijavljuje mora da unese podatke o supruzniku i deci. Caka, ako nije problem da li mozes da navedes zanimanje supruga? Vise glava donese pametniji zakljucak... |
joj
hvala ti mnogo na brzom odgovoru :) samo sada si i mene bacila u rebus XD zato što sam ja završila i treću i četvrtu godinu vanredno, zbog udaje :/ nisu mi pravili problem kada sam fakultet upisivala, pa me sada ovo sve jako zbunjuje...
moj suprug radi u fabrici limenki u proizvodnji. on je operater na dekorateru, to je kao neka mašina šta ti ja znam. na tom mestu radi već dve godine, a prve tri je bio FPI (final product inspection) opet na nekim silnim mašinama i trakama... ne znam sada bez njega da objasnim :blink: e, da meni samo na diplomi treće godine piše da je vanredno završeno, a na četvrtoj je zaboravila žena da markira... a bedak :smrc: nikako nemamo sreće... a raspitivala sam se i za kanadu i njihovu vizu, ali dok ne završim fax nema šanse da skupim dovoljan broj poena... :smrc: |
Ne verujem da je ta vrsta zanimanja dovoljna za lutriju - kako god, mozda postoji nacin da to proverite sa Ambasadom...
Mozete da probate, mada mislim da je najbolje da sacekate da ti zavrsis fakultet... |
Tko aplicira temeljem radnog iskustva mora u posljednjih pet godina imati najmanje dvije godine iskustva na poslu određene težine (ranga). Dakle ne zadovoljava dvije godine bilo kakvog iskustva. Uostalom sve je objašnjeno ovdje:
Citat:
|
Cao ja sam nova na ovom mestu. Suprug i ja planiramo da ove godine prvi put podnesemo zahtev pa bi mi trebalo par informacija, ako mozete da mi pomognete.
Suprug ima treci stepen ss i planirao je da upise vanredno cetvrti, zbog vize, to ocito nema potrebe, posto ne priznaju? On radi vrlo specifican posao godinama, da li to moze biti dovoljno za aplikaciju. Ja studiram, zavrsicu, trebalo ni do novembra, pa cu aplicirati sa fakultetom. Moje pitanje je, sta mislite, da li da podnesme prijavu samo ja, ili i suprug, bez obzira na 3. stepen ss. |
I jos jedno pitanjce, kad se misli na radno iskustvo, misli se na ono zanimanje koje pise u diplomi, ili poslodavac daje neku potvrdu o radnom mestu i poslovima koji se obavljaju, ili...
Konkretno, moj muz je zavrsio 3. stepen, automehanicar, a radi godinama kao monter antenskih sistema, rad na visini je u pitanju. Ima i potvrdu o zavrsenom "kursu" za rad na industrijskom uzetu. Kako ovo da formulisemo? I drugo pitanje, na onom o jobs sajtu, moze li mi neko pomoci da nadjem to sto radi moj suprug, engleski mi je definitivno zardjao. Hvala |
IvanaK, bojim se da to što radi suprug neće biti zadovoljavajuće zanimanje jer ** 49-2097.00 Electronic Home Entertainment Equipment Installers and Repairers ** spada u zonu 3, SVP range 6.0 , a minimum je zona 4 ili 5 SVP range 7.0 ili više. Automehaničar je još niže rangiran.
Citat:
|
Citat:
|
Točno, rang 7 i više - to su inženjeri i management (npr. civil engineer or marketing manager), a to bez fakulteta baš i ne ide. Međutim, koliko sam do sad shvatio, kod njih je radno iskustvo skoro pa važnije od škole. Na gotovo svim oglasima za posao traži se određeni nivo obrazovanja ali je ostavljena i mogućnost kompenzacije potrebnog obrazovanja s radnim iskustvom. Dakle, ako osoba nije završila fakultet ili određenu školu ali je radila u tvrtki xy kao, recimo, marketing manager (što vjerojatno dokazuje da ta osoba posjeduje potrebne kompetencije za obavljanje tog posla - inače je ne bi držali zaposlenom dvije ili više godina) onda oni uvažavaju to iskustvo i moguće je aplicirati temeljem toga.
Pravo pitanje meni i dalje ostaje kako se dokazuje to iskustvo. Ako je potrebna samo potvrda poslodavca (a ne vidim baš neke druge mogućnosti) onda je lako. Bar kod nas nije problem ishoditi neku potvrdu (pa čak i da nisi radio kod tog poslodavca). Ili ako je netko sam sebi poslodavac (obrt ili svoje poduzeće) taj može napisati potvrdu sam sebi kakvu hoće!? |
Vuvuzela i neverhood, hvala na izdvojenom vremenu.
Samo da primetim, to nije taj posao, jer ne radi kucne instalacije, vec antenske sisteme za mobilnu telefoniju na fabricke dimnjake, stubove, silose, visine i do 60m. Znate oni ludaci sto vice na kanpcetu na vrh necega :blink: ? Ali nema veze. Ako neko nadje, usput, nesto slicno na onom sajtu nek mi javne, oci mi ispadose. Ako bi neko znao kako se dokazuje radno iskustvo, mozda na osnovu toga sto pise u radnoj knjizici? Da li su je nekome trazili? |
Citat:
Sto se tice zanimanja bio je samo primer. Jer po toj listi trebao bi da radi na razvoju takvih sistema a ne da se bavi industrijskim alpinizmom, da stavlja glavu na kocku dok instalira iste... Ovo sad nije omalovazavanje nego ukazujem da nesto nije u redu sa tom listom ili sa zahtevanim nivoom radnog mesta. Stvarno su ga uvrnuli pa se ti sad snadji. |
Hvala, shvatla sam sta hoces da kazes. Pozdrav
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:48. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.