ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Boston, Massachusetts (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=73)

zed 29.05.2008 19:28

Boston, Massachusetts

Ako postoji neko od vas "starosedelaca" :) koji je barem neko vreme boravio u ovom gradu, bilo bi lepo da nam prenese svoje utiske o njemu ili bar ono sto ste culi u pricama i slicno.. svaka informacija meni je dragocena jer ovaj grad okupira prvih 5 mesta u kojima bih voleo za pocetak da zivim u USA (posle slede Philadelphia, New Orleans, San Francisco, Miami, itd.. verovatno nije tesko uociti moju orjentaciju iz ovoga :)) volim toplije krajeve ali je Boston Boston, deluje mi kao polu evropski grad sa nadam se manje kriminala nego u vecini popularnih gradova i ne tako pozeljan za zivot zbog klime(sto znaci obrnuto proporcionalno za posao jer je ipak veliki grad)

Kako sam dobio broj 4xxx i ispunjavam, nadam se, sve potrebne uslove, ja sam od slanja papira u Kentaki non-stop na internetu u potrazi za smestajem, poslom, kolima itd.. :D

Posto bih isao sa porodicom (zena, beba 1.5g i ja) prvenstveno me zanimaju informacije oko kupovine sopstvenog stana(bez obzira na grad). Po nekim mojim optimisticnim planovima iznajmljivao bih stan u periodu od 6 meseci do godinu dana a onda bih ipak pokusao da kupim svoj stan. Nigde do sada na forumu nisam procitao iskustva sa kupovinom stana i uzimanjem kredita pa me to jako zanima.
Do sada sam pretragom saznao da iznajmljivanje normalnog pa cak i malo luksuznijeg stana iznosi oko 1200$ a malo opseznijom pretragom moze da se nadje za kupovinu sasvim ok stan za 80k - 100k. Ako bih poneo odavde nekih 50k dolara namenjenih samo za to, zanima me koje su mi sanse da u prvih godinu dana radnog odnosa uzmem neki kredit na 20-50 hiljada dolara. Razumem da ovo u velikoj meri zavisi i od plate ali i tu sam dosta optimistican.. do odlaska u USA trebalo bi da dobijem master diplomu FON - inf. sistemi a trenutno vec godinu dana radim kao programer (u struci) sa zavrsenim fax-om. Nadam se da necu imati vecih problema da nadjem posao sa pocetnom platom od 3-5k mesecno.

Veoma bi mi bile korisne i informacije o vasim planovima tamo iako se do sada niste potpuno situirali (eto, ja sam moje izneo, sto ne biste i vi :)) Pogled u buducnost iz Srbije vam je mozda izbledeo ali mozda mozete da nam prenesete malo trenutnog optimizma..

Pozdrav!

srdjevic 30.05.2008 02:30

Ako ima nekoga iz Bostona, bilo bi baš fino da ostavi neki info, čisto da znamo kakav je... Ja već znam da je "evropski", iako ne bih rekao da je to naš deo evrope (irci, škoti, ingliši i ekipa).
Takođe, bilo bi fino da ljudi popunjavaju u profilu opciju "lokacija", mislim da bi puno koristilo. :)

A da ne bismo trovali ovaj forum drugim temama, postavi novu temu u vodič (kopiraj slobodno) za to oko kredita, pa da tamo na miru opširnije divanimo na tu temu. ;) Samo, bojim se da će te odgovori razočarati... :(

Peki64yu 10.02.2009 01:31

O Bostonu

Evo, ukoliko je to i dalje aktuelno, ja sam u Bostonu vec cetiri meseca, pa bih mogao nesto i da kazem. MOlim ako ima zainteresovanih i dalje da cuju nesto o Bostonu da ostave poruku...

landlord 10.02.2009 08:52

Pa ako ti nije problem, jasno da nas interesuje zivot u tom gradu..
Koliko sam gledao stanovi dvosobni od 1500$ pa navise..

xeg 10.02.2009 09:18

Hajde Niski ne stedi reci, sta si se stisnuo sto se tog Bostona tice - raspali:grin:
Mene sve interesuje:bravo:

landlord 10.02.2009 09:25

eh naravno ti i ja dvije najvece mahaluse na ovom forumu...:)

Peki64yu 14.02.2009 23:06

O Bostonu

Izvinite za malo kasnjenje oko opisa Bostona..
Vrlo verovatno da ste vec culi da je Boston izgledom, arhitekturom, pa i samim ponasanjem starosedelaca nekako najevropskiji grad. Ja sam odabrao Boston iz razloga sto ovde imam prijatelje. Njihova prva prica o gradu je bila ohrabrujuca. Ja sam zaista pozitivno iznenadjen nekim stvarima koje sam ovde upoznao, a evo tek sam nekoliko meseci ovde.
Prvo, sistem javnog prevoza je, po prici nasih ljudi koji su dosli iz drugih gradova ovde a evo i iz sopstvenog iskustva, jednostavno fantastican. Apsolutno sve vaznije celine grada i svih prigradskih naselja su pokrivene metroom i commuter railom. Metro sadrzi vise linija ciji su pravci kretanja oznaceni bojama a cija su vozila relativno u dobrom stanju pa cak i za pohvalu. Commuter rail vezuje udaljena naselja medjusosbno kao i sa samim gradom i prvenstveno prevoze radnike koji putuju. Naravno ne staju na svim stanicama vec samo na glavnim stanicama nekog naselja. Desava se doduse u ovo zimsko vreme da ima mali kasnjenja ali je poenta sto koristeci public transportation jednostavno mozete da stignete gde god zelite. Razlika ostalih gradova i Bostona sto se tice javnog prevoza je u tome sto negde postoji takav prevoz ali ne i u tako dobrom stanju ili ga uopste nema ako izuzmemo bus prevoz (zapadna obala, centralne drzave). Dakle ako i nemate odmah sopstveni auto, to u Bostonu nije preveliki minus. Uredjenost grada, njegova sadrzina, programi koje nudi su samo za pohvalu. Toliko je muzeja, kulturnih dogadjanja, pa i klubova sa sadrzajem, koje mozete posetiti. Vecina delova grada je izuzetno sigurna sto se tice opste sigurnosti. U gradu postoje i nekoliko plaza za letnje uzivanje ali se samo kupanje u okeanu ne preporucuje previse zbog hladnije vode. Boston inace vazi za malo skuplji grad sto se tice standarda ali ta razlika nije nesto ekstremna. Zaista ima prodavnica i radnji koje cenama apsolutno zasluzuju posetu. Treba samo pratiti stvari ili se dobro raspitati o snizenjima. Stanarine su otprilike na istom nivou kao i standard. Dakle malo je skuplje no u ostalom delu USA a cena ovde zavisi najpre od lokacije stana tj blizine metroa. Studio (tzv garsonjera) i jednosobni stanovi krecu sa cenom od 750 dolara pa navise. naravno jeftiniji su onde gde niste blizu javnog prevoza ali se to moze premostiti ako imate auto. Dvosoban stan otprilike 100m2 sa dva posebna kupatila dva posebna ulaza dve spavace sobe i radnom sobom (porodicno) placamo 1450$ (heat an hot water included). Apsolutno sam zadovoljan ako izuzmem cinjenicu da jos uvek imam samo povremene poslove koje radim.
Jos jednu stvar koju bi trebalo znati o Bostonu da zima ovde ume da potraje. Ja nesto nisam pogodjen time jer znam kako zima moze da traje ali masa nasih prijatelja koji su dosli iz juzne amerike nikako ne podnosi tu cinjenicu oko zime. Naravno ovde je nesto administracija bila sporija prosle godine, (recimo cekao sam skoro dva meseca za Social security number i jos par nedelja za green card). Pravdaju se da je to bila posledica predsednickih izbora, ali ja smatram da je administracija na zalost svugde u svetu administracija - spora. I naravno na kraju sto se tice poslova - ima ih i dalje u ponudi ali bez dobre preporuke (koja se kod nas zove VEZA) necete dobiti cak ni odgovor na prijavu za posao.
Naravno niko nije ocekivao da zatekne ovde perfekciju ali pozitivna ocena svemu ipak stoji.
Ostaje samo da se borite sa nostalgijom. Ili ne?

mira 24.07.2010 20:23

meni je Boston privukao paznju, ali ne znam zasto je toliko malo zainteresovanih.
peki64yu kad si rekao zima ume da potraje, koliko dugo? da li traje duze nego kod nas?koliko je hladna zima, da li temeratura ide ispod -10? a kakva su leta?
ja planiram dolazak sa detetom koje treba da krene u 6. razred osnovne skole? da li znas nesto o organizaciji skolstva u Bostonu? sta je sa zdravstvenim osiguranjem za decu? da li je besplatan kao u nekim drzavama?
koliki su mesecni izdaci a koliko moze da se zaradi sa pocetnim poslovima?
koji se poslovi najvise traze? kad pocinje radni dan a kad se zavrsava? :sleeping: :da:koliko mozes da dobijes za pocetne poslove?koliko je grad siguran za samostalno kretanje deteta? da li postoje besplatni kursevi za ucenje engleskog kao sekundarnog jezika kao u Cikagu? da li je problem naci stan istog dana kada sletis ili moras unapred da ga trazis i kako, ako tamo nemas nikoga?
sta god da odgovoris puno ce mi znaciti
unapred hvala

greenie 26.07.2010 16:25

+1 zainteresovan za jos informacija o bostonu :blink:

TanjaMarjan 27.07.2010 14:22

http://www.city-data.com/

http://www.neighborhoodscout.com/

I mi bi tamo :))
Pozdrav

wrath:of:the:lich:king 03.08.2010 04:31

I mi se nadamo selidbi u Boston u nekoj (skorijoj?) buducnosti! Ali izgleda nema nikog tamo!

milelj 25.04.2011 03:51

Boston :)

Evo malo informacija o Bostonu...

Moram odmah da se ogradim, upravo sam proveo 2 dana u Bostonu, pa cu vam preneti neke utiske i poredjenja sa NYC.

Prvo: Boston je prelep grad. Arhitektura jeste vise Ervopska, mene je najvise podsetio na Brisel, ali sto je neko rekao, to je ona druga Evropa.

Meni se najvise svidelo sto je dosta cist grad, mnogo cistiji od NYC-a. I vazduh je dosta "cistiji" nema mirisa indijske i pakistanske kuhinje od kojih mene ponekad zaboli glava :( Mozda mi se Boston vise svideo i zbog toga sto mozes sasvim normalno ici peske kroz centar grada, za razliku od NYC-a gde od 33. do 60. ulice i od 8. do druge avenije moras da se probijas laktovima kroz masu.

Centar Bostona je jako lep, puno prodavnica, pesacke zone, marketi, generalno sve sto ti zatreba, mozes naci u centru grada.

Na zalost, nisam obisao nista sem centra, 2 dana je malo da se zaista upozna grad, ali mogu reci, da ovo sto sam video, izgleda jako dobro.

Takodje, voz je radio dosta dobro, od Alewife (gde nas je autobus ostavio) do centra (gde smo uzeli hotel) stigli smo za 15-20 minuta, a koliko sam gledao na karti ima oko 9 milja. Pa recimo, da zivim tamo (a siguran sam da smestaj nije toliko skup) i da radim u centru, imao bih manji commuting nego sada sa Long Island City-a.

Sve u svemu, verovatno cemo jos jednom ici u Boston, ovoga puta barem na 5-6 dana, pa cu imati verovatno vise informacija.

mira 11.05.2011 13:41

da li je moguće u Bostonu iznajmiti dvosoban, namešten stan sa mesečnim plaćanjem kao kod nas u Srbiji, sve što sam gledala na netu je finansijski nepristupačno, prostori su veliki, traže kreditnu sposobnost i plaćanje na godišnjem nivou, uopšte ne znam šta da radim
da li ima nekoga u Bostonu

kaneolopa 11.05.2011 16:11

Pazi to sto trazis kao u Srbiji tesko da ces dobiti, za jeftine novce. Ovde se luksuzom smatra inajmnjivanje namestenog stana i obicno je rezervisano za direktore koji se sele iz grad i neke uber pozicije. Nije lose ako bas zelis namesteno za pocetak da iznajmis namestenu sobu ili tako nesto pa onda da trazis stan. Ako bas zelis sve odma namesteno i bez nekih zezancija sa cimerima pogledaj dugorocnije smestaje po hotelima. Inace je Boston jedan od skupljih gradova za iznajmiti bilo sta.

milelj 12.05.2011 14:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mira (Poruka 23116)
da li je moguće u Bostonu iznajmiti dvosoban, namešten stan sa mesečnim plaćanjem kao kod nas u Srbiji, sve što sam gledala na netu je finansijski nepristupačno, prostori su veliki, traže kreditnu sposobnost i plaćanje na godišnjem nivou, uopšte ne znam šta da radim
da li ima nekoga u Bostonu

Ne moze. Porediti Ameriku i Srbiju po bilo cemu je totalno neozbiljno. Ovde ces imati plasticne zidove u kupatilu, kucu od drveta, termite, stenice i ko zna kakve gluposti po nenormalno visokim cenama.

Ako cete tek postati emigrant, idite u grad u kome imate bilo koga ko moze da vam pomogne. Kada dodjete i zavrsite papirologiju, upoznate se sa mestom gde ste dosli, onda mozete da planirate dalje. Bez kreditne istorije ne postojite u Americi po pitanju iznajmljivanja stanova, post-paid telefona itd.

Ako ste vec u Americi, onda znate sta vas ceka.

Naja 03.08.2011 09:02

Evo jos zainteresovanih za Boston. Koje dijelove grada treba izbjegavati prilikom iznajmljivanja stana?

Taji 10.09.2011 00:22

Mozda na ovom forumu takodje nadjete nesto zanimljivo i informativno

http://www.city-data.com/forum/boston/:obrva:

drolma 23.09.2011 11:44

Boston

Ako ima jos nekih informacija o Bostonu neka ih podijeli sa nama kojima je Boston interesantan za zivljenje ukoliko se uselimo u USA. Jos me interesuje ima li pedesetogodisnjaka koji se namjeravaju useliti u USA, i ako ima zasto se ne javljaju. Nismo ni mi za otpis. Slobodno.:obrva:

Jack. 09.01.2012 23:20

Bio sam u Bostonu nazalost samo jedan dan.

Imao sam onaj Bust Tour od nekih sat ipo. Cijena je bila mislim $33. Bilo je jako zabavno i grad je pun povijesnih znamenitosti. Ako se dobro sjecam imaju najstariji hotel i zeljeznicu u US.

Kasnije sam imo Boat Tour. It was fun! Pokaze se di je bila cajanka, stari brodovi, kako se Boston razvija kao grad, filmske lokacije.

Bio sam na utakmici Red Soxa. Dobro je da nisam odlucio poledat do kraja utakmicu jer je trajalo do nekih 2-3 AM. Otic na baseball je dozivljaj ali nemogu rec da me nesta previse intresira kao igra.

Nikad nisam uzeo dovoljno vremena da proucim pravila, onda bi mi bilo vjerovatno napetije. Bio sam u Boston Garden-u i za svakog NBA sladokusca je must da to vidi, obiđe muzej.

Boston nije nesto pretjerano velik ali je povijesno bogat i dosta je ljudi na ulici. Ima neki drugaciji osjecaj nego ostali tipicni americki gradovi. Promet je bio vise nego okay. Kroz downtown bez ikakvih velikih guzvi a tako i na higway.

Bio sam i na Harvardu. Predobar osjecaj, tourist spot je. Nije se moglo uc u vecinu zgrada. Posluso sam neko predavanje malo, neki su imali vani. Osjeco sam se odma pametniji :D

Sve u svemu fora grad, dosta irskog utjecaja. Imaju funny accent. Ima i fina talijanska cetvrt ko voli meditransko da jede. Iako je u opadanju ipak se talijani jos dobro drze.

Svakako preporucujem za posjetit!

vuxanne 21.01.2012 23:41

Ja sam bila u Bostonu jednog decembra. Jeste mnogo lep grad. Meni deluje malo komplikovan saobracaj, sve idu neke petlje gore dole, jedno ispod drugih. Definitivno je brz veliki grad a centar grada mi deluje siguran za setnje, zivi ljudi setaju a ne samo smrznuti i gladni klosari kao u nekim ostalim gradovima gde sam boravila.

Informativna lista srpske zajednice u Bostonu, upis/ispis:klikni

Loperamid 28.10.2012 12:53

Ima li kakvih svezijih informacija o Bostonu? Pojavila se mogucnost da idemo u Boston i to najrealnija od svih, pa ako neko ima neke sveze informacije... Konkretno posao u IT-ju me najvise zanima.

shonsi 01.11.2012 14:13

auuu koliko vas je iz IT industrije, hehe u svakom slucaju srecno :)

losos 24.02.2013 12:35

ako neko ima još kakvih informacija o Bostonu, dobro di došlo.... kakve su cijene stanova, zapošljenje, troškovi itd...

Taji 09.03.2013 02:47

Evo probaj ovdje da se informises a mozes i da pitas claonove foruma sce sto te interesuje.....srecno:grin:

http://www.city-data.com/forum/boston/

Dzeremija 09.03.2013 07:57

Ako nekad dobijem GC, volio bih da zivim u Bostonu. Dok sam bio na work&travel programu, imao sam priliku da ga posjetim. Fantastican je.

Salec 23.05.2013 20:02

Mi smo dobili na DV 2014 i voleli bi da idemo za Boston..

Ima li koga tamo i kakva su vam iskustva?

Hvala vam unapred! :grin:

familly 29.05.2013 09:14

Boston

Informacije od mojih rodjaka koji su otisli 2000. godine. Boston je uzasno skup, ali zbog rodjaka i mi idemo tamo- muz, dvoje dece i ja. Izvuceni smo za DV2014. Stan kosta ne manje od 1500 ako imas srece i to da nadjes. Moras da stanujes u blizini metroa da bi bio u mogucnosti da odes na posao. Za porodice sa decom oni preporucuju Newtone, Brooklin, Arlington, Lexsington...Ima oko dvadesetak distrikta tako da nije jednostavno. Boston ima odlicno organizovan prevoz metro +autobusi (koji su ukljuceni u tu kartu). Ako je deo grada sa dobrom skolom ne racunaj na manje od 2000 kiriju. Struja oko 80, Mobilni 80, kablovska nije neophodna, internet oko 40 moraš. Osiguranje za auto oko 120 mesecno. Benzin 120, hrana 600. Troškove oko dece ne znaju, prevoz, ručak u školi, odeća i sli isto ne bi bilo manje od 400 mesečno i u Public (drzavnoj ) skoli. Toliko znam jer se raspitujem za sebe. Kad izracunam za zivot nase porodice trebsa oko 4000$ mesecno ! Bitna stvar je da na drzavne takse otpada 30% od plate. Npr. 10$ na sat ti je ustvari 7$. Prevoz ti je najbitniji tamo pa su stanovi uvek skuplji u blizini metroa.
http://www.mbta.com/schedules_and_maps/subway/

Salec 29.05.2013 11:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik familly (Poruka 39058)
Informacije od mojih rodjaka koji su otisli 2000. godine. Boston je uzasno skup, ali zbog rodjaka i mi idemo tamo- muz, dvoje dece i ja. Izvuceni smo za DV2014. Stan kosta ne manje od 1500 ako imas srece i to da nadjes. Moras da stanujes u blizini metroa da bi bio u mogucnosti da odes na posao. Za porodice sa decom oni preporucuju Newtone, Brooklin, Arlington, Lexsington...Ima oko dvadesetak distrikta tako da nije jednostavno. Boston ima odlicno organizovan prevoz metro +autobusi (koji su ukljuceni u tu kartu). Ako je deo grada sa dobrom skolom ne racunaj na manje od 2000 kiriju. Struja oko 80, Mobilni 80, kablovska nije neophodna, internet oko 40 moraš. Osiguranje za auto oko 120 mesecno. Benzin 120, hrana 600. Troškove oko dece ne znaju, prevoz, ručak u školi, odeća i sli isto ne bi bilo manje od 400 mesečno i u Public (drzavnoj ) skoli. Toliko znam jer se raspitujem za sebe. Kad izracunam za zivot nase porodice trebsa oko 4000$ mesecno ! Bitna stvar je da na drzavne takse otpada 30% od plate. Npr. 10$ na sat ti je ustvari 7$. Prevoz ti je najbitniji tamo pa su stanovi uvek skuplji u blizini metroa.

Koji je deo grada sa dobrom školom?

U pravu si. Dosta je sve skupo.. A da li su oni zadovoljni Bostonom? Šta su po struci? Da li je teško naći posao za ekonomistu?

Hvala ti puuuuuuuno unapred na odgovoru! :-)

familly 29.05.2013 11:55

Newtone, Chestnut Hill, Brooklin, taj deo oko Harvard parka....Mi cemo iduce godine imati dete koje krece u 7 razred i dete koje krece u 2 raz. Najbolje mi deluje deo izmedju Beacon i Boyelstone st.blizu je metro i ima dobrih skola. Ja licno tipujem na Pierce public school zato sto je do 8 razreda jer moram dvoje dece da zbrinem. inace je cesto jedna skola do 5 raz. (elementary) a druga od 5-8 (midle). Ovaj deo grada je jako lep, bezbedan itd. Tu je i Boston college , za obrazovanje dece je super kraj, ali zato mama i tata moraju dobro da podmetnu ledja.

familly 29.05.2013 12:10

Izvini nisam sve rekla. Po struci su iz obrazovanja, vaspitac i nastavnik. jednim delom i te poslove rade mada su ti poslovi slabo placeni pa se dopunjuju keteringom, cuvanjem dece itd. Moji mladji rodjaci su imali tu srecu da su imali oko 20 godina kad su otisli (njihova majka je bila nosilac GC) pa su tamo zavrsili fakultete i sada rade sasvim dobre poslove i zaposlili su se odmah po diplomiranju. Kao ekonomista mozes sigurno da radis u nekoj administraciji sa solidnom platom, samo ne treba pucati visoko, za pocetak treba raditi da se prezivi i posmatrati sta je dobro, njihov nacin zivota je veliki kulturoloski sok za nas. Ono sto meni preporucuju je da tamo zavrsim skolu za medical assistent jer je to dobro placeno i trazeno zanimanje ( inace sam muzicki pedagog :)). Moj muz je PLC programmer. Kazu da su tamo kao i u celoj Americi najtrazeniji IT strucnjaci i sve sto ima veze sa kompjuterima. Ali za te stvari je potrebna i administracija i menadzment u oblasti finansija, tako da mislim da su ti dobre sanse. Inace tamo svi rade i plus studiraju jer je tamo bitno da li imas fakultet. Valjda sam sad odgovorila. Ima onaj sajt INDEED pa prelistaj poslove, kao i craig list.

Salec 29.05.2013 14:27

Citat:

Citat:

Prvobitno poslao korisnik familly (Poruka 39064)
Izvini nisam sve rekla. Po struci su iz obrazovanja, vaspitac i nastavnik. jednim delom i te poslove rade mada su ti poslovi slabo placeni pa se dopunjuju keteringom, cuvanjem dece itd. Moji mladji rodjaci su imali tu srecu da su imali oko 20 godina kad su otisli (njihova majka je bila nosilac GC) pa su tamo zavrsili fakultete i sada rade sasvim dobre poslove i zaposlili su se odmah po diplomiranju. Kao ekonomista mozes sigurno da radis u nekoj administraciji sa solidnom platom, samo ne treba pucati visoko, za pocetak treba raditi da se prezivi i posmatrati sta je dobro, njihov nacin zivota je veliki kulturoloski sok za nas. Ono sto meni preporucuju je da tamo zavrsim skolu za medical assistent jer je to dobro placeno i trazeno zanimanje ( inace sam muzicki pedagog :)). Moj muz je PLC programmer. Kazu da su tamo kao i u celoj Americi najtrazeniji IT strucnjaci i sve sto ima veze sa kompjuterima. Ali za te stvari je potrebna i administracija i menadzment u oblasti finansija, tako da mislim da su ti dobre sanse. Inace tamo svi rade i plus studiraju jer je tamo bitno da li imas fakultet. Valjda sam sad odgovorila. Ima onaj sajt INDEED pa prelistaj poslove, kao i craig list.

Nisam znala za taj sajt INDEED. Hvala ti na infu.

Ja imam zavrsen ekonomski fakultet I sjajan sam Senior Financial Analyst, sa puno iskustva I znanja, ali pretpostavljam da bih trebala da krenem iz početka.. Bila bih zadovoljna I kao Junior Financial Analyst da krenem, ako uspem.. Te pozicije same po sebi zahtevaju dobro znanje I podlogu.. Imam I sjajne preporuke od mojih poslodavaca, ali to je sve odavde.. Sve sam ja to prevela za svaki slucaj i CV mi je super, ali znam da mi to bas nece mnogo koristiti za neki pocetak. Moj muz nema zavrsen fakultet, pa posto je ekonomista mislili smo da krene na neke kurseve za knjigovodstvo tamo, ako to bude izvodljivo.

Hvala ti na odgovorima! :-)

familly 29.05.2013 14:48

http://www.greatschools.org/massachu...ols/?st=public
ovo je sajt koji se tice rejtinga drzavnih skola, moze ti pomoci pri izboru za tvoje dete/decu. Mi smo broj preko 38000 tako da je neki plan da ide posle zavrsetka skolske godine (iduce godine). Ako odemo pre vas mozete racunajte na nasu pomoc. U Bostonu je nasa crkva Sv Sava koja moze posluziti za prvu pomoc ako vam zatreba. Ako te nesto jos konkretno zanima reci, mozda mogu da saznam. Pozdrav svima:book:

Salec 29.05.2013 17:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik familly (Poruka 39070)
http://www.greatschools.org/massachu...ols/?st=public
ovo je sajt koji se tice rejtinga drzavnih skola, moze ti pomoci pri izboru za tvoje dete/decu. Mi smo broj preko 38000 tako da je neki plan da ide posle zavrsetka skolske godine (iduce godine). Ako odemo pre vas mozete racunajte na nasu pomoc. U Bostonu je nasa crkva Sv Sava koja moze posluziti za prvu pomoc ako vam zatreba. Ako te nesto jos konkretno zanima reci, mozda mogu da saznam. Pozdrav svima:book:

Hvala ti puuuuuno na ponudjenoj pomoći! :1072:

Mi smo dosta velik broj - preko 46.000, tako da ja prosto nisam ni sigurna da li cemo doci na red :smrc:

Nadamo se naravno da hoćemo, jer šta bi drugo! Sve u svemu broj smo posle vas!

Ovaj link za školu ti je fantastičan!!! Mi imamo jednog dečaka koji je sada četvrti razred osnovne škole i naravno, izbor škole je nešto što nam je medju najvažnijim stvarima!

Puuuuuno pozdrava!:1081:

familly 03.06.2013 14:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Salec (Poruka 39074)
Hvala ti puuuuuno na ponudjenoj pomoći! :1072:

Mi smo dosta velik broj - preko 46.000, tako da ja prosto nisam ni sigurna da li cemo doci na red :smrc:

Nadamo se naravno da hoćemo, jer šta bi drugo! Sve u svemu broj smo posle vas!

Ovaj link za školu ti je fantastičan!!! Mi imamo jednog dečaka koji je sada četvrti razred osnovne škole i naravno, izbor škole je nešto što nam je medju najvažnijim stvarima!

Puuuuuno pozdrava!:1081:

Nadam se da cemo se dobro snaci i da cemo biti u mogucnosti da i vama pomognemo. pozdrav i vama:papa:

DD mak 04.06.2013 18:40

Citat:

Zdravo,
mene zanima i kolike su zarade, i u Bostonu, i uopšte. Konkretno zanima me da li se isplati dete od 4.5 godine poslati u predškolsku ili je bolja matematika kući sa mamom (ili tatom)? Naša kombinacija bi bila (izvukli nas za DV2014 i po broju imamo godinu i po dana do odlaska) 4.5 i 10.5 godina. Ako su troškovi 4000 kolika bi bila zarada? Ipak treba nešto preko toga za odmor i slično.

Kakva je klima? Obzirom na to da sam iz Makedonije, i naviko na sunce i slično, ne bi nam odgovaralo klima ko recimo u Londonu.

Hvala unapred na informacijama i pozdrav :==D:

familly 06.06.2013 10:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DD mak (Poruka 39187)
Zdravo,
mene zanima i kolike su zarade, i u Bostonu, i uopšte. Konkretno zanima me da li se isplati dete od 4.5 godine poslati u predškolsku ili je bolja matematika kući sa mamom (ili tatom)? Naša kombinacija bi bila (izvukli nas za DV2014 i po broju imamo godinu i po dana do odlaska) 4.5 i 10.5 godina. Ako su troškovi 4000 kolika bi bila zarada? Ipak treba nešto preko toga za odmor i slično.

Kakva je klima? Obzirom na to da sam iz Makedonije, i naviko na sunce i slično, ne bi nam odgovaralo klima ko recimo u Londonu.

Hvala unapred na informacijama i pozdrav :==D:

Klima je slicna kao ovde u Srbiji. Leti je dosta toplo ali i po meni velika vlaznost vazduha. Severni deo je naravno hladniji i zime su nesto duze nego kod nas. Boston je skup jer je univerzitetski centar gde su Harvard i Kembridz pa su cene i razumljive ali s druge strane je i obrazivanje jedno od najboljih u Americi. Zarada uvek zavisi od toga sta radis - nije ista plata programera i nastavnika. Na pomenutom sajtu indeed ima poslova kao i na craig listi. Cesto napisu u oglasu i kolika je godisnja plata pa mozes da vidis. Najsigurnije sto se finansija tice je da oboje rade. Najbolje je da nadjes konkretnu skolu-vrtic u konkretnom gradu pa da izracunas sam. Ja sam pronasla produzeni boravak u skoli u koju mislim da upisem decu koji kosta 570$ mesecno 5 dana nedeljno od 2.20 - 6pm. Inace u Bostonu casovi traju od 8.00 -2.20. Dorucak u skoli je 1,25$, rucak 3$. Ovo vazi samo za Boston, ne znam kako je u drugim gradovima. Posla ima manje nego pre ali ipak ima.
Pomenula sam vec sajt greatschools gde moze da se vidi rejting skola u svakom gradu kao i cene stanova u blizini. Vec ima na forumu puno informacija o svemu pa malo pregledaj.

familly 07.06.2013 18:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik familly (Poruka 39207)
Klima je slicna kao ovde u Srbiji. Leti je dosta toplo ali i po meni velika vlaznost vazduha. Severni deo je naravno hladniji i zime su nesto duze nego kod nas. Boston je skup jer je univerzitetski centar gde su Harvard i Kembridz pa su cene i razumljive ali s druge strane je i obrazivanje jedno od najboljih u Americi. Zarada uvek zavisi od toga sta radis - nije ista plata programera i nastavnika. Na pomenutom sajtu indeed ima poslova kao i na craig listi. Cesto napisu u oglasu i kolika je godisnja plata pa mozes da vidis. Najsigurnije sto se finansija tice je da oboje rade. Najbolje je da nadjes konkretnu skolu-vrtic u konkretnom gradu pa da izracunas sam. Ja sam pronasla produzeni boravak u skoli u koju mislim da upisem decu koji kosta 570$ mesecno 5 dana nedeljno od 2.20 - 6pm. Inace u Bostonu casovi traju od 8.00 -2.20. Dorucak u skoli je 1,25$, rucak 3$. Ovo vazi samo za Boston, ne znam kako je u drugim gradovima. Posla ima manje nego pre ali ipak ima.
Pomenula sam vec sajt greatschools gde moze da se vidi rejting skola u svakom gradu kao i cene stanova u blizini. Vec ima na forumu puno informacija o svemu pa malo pregledaj.

U Kembridzu se nalazi i pravoslavna crkva i MIT i nekoliko skola i akademskih departmana. Pozdrav

detox 11.06.2013 11:55

ljudi bjezite od bostona haha :) to je grad gdje moras zarađivati preko 4000 $ da zivis al da gledas na sta ces potrositi svaki $. ja sam bio 3 mj i vratio se kuci pa cu ganjati drugu drzavu. znaci 1500 $ stan, hrana najskuplja u americi ma sve skupo u pm :) gdje su ostale stvari koje trebas kupiti. poslovi sa faxom se tesko nađu pogotovo sa nasim skolama. tamo su najbolji fakulteti na svjetu, izlaze genijalci sa fakulteta pogotovo sa MIT.
moje iskustvo da treba potraziti neku drugu drzavu gdje je jeftinije.

familly 17.06.2013 12:57

Delim tvoje misljenje sto se Bostona tice, ja imam rodjake koji bi meni i mojoj porodici pomogli samo u Bostonu. Tako da ne znam sta mi je gore, da idemo negde gde nemamo nikoga ili u Boston gde imamo nekoga pa da se patimo da zaradimo za zivot. Potpuno si u pravu. Pozdrav

shljivovica 31.07.2013 23:23

Mi se jos nekako dvoumimo izmedu NY i Bostona, onaj city data forum nije bas od pomoci, svi se prepiru oko toga a nekako mi se cini kako su ameri malo razmazeni. Meni je npr skroz nebitno to sta McDonalds dostavlja u sred noci, iako mi je grad fantastican ali u Bostonu nisam bila pa ne mogu komparirati.

Evo ako ima neko ko je bio u oba grada da kaze malo sto misli...Inace imamo neke poznanike u NY ali opcenito mi se ljudi cine bezobrazni, grad je isto skup kao i Boston, iako kazu da je po tom pitanju Boston ipak nesto bolji od NY.

Jos nemamo klince,ali pretpostavljamo kako ce i to uskoro (kroz par godina) i nekako mi se Boston cini pitomiji, bolji za podizanje familije. Ali opet, s druge strane, na forumu pricaju kako je javni prijevoz katastrofa a onda citam vas kako je perfektno uredeno.

Uglavnom, ako ima ko da je u Bostonu i voljan je porazgovarati putem Skypea neka se slobodno javi, a picence naravno placam prvom prilikom! :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:32.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.