ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hawaii (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=859)

botexag 09.02.2011 18:05

Hawaii

da li je neko od forumasa izabrao Havaje za mesto za svoj zivot u emigraciji? :bravo:
..ili bar posetio, pa njegovi/njeni utisci?
zivot?
turizam?

vrhunski 09.04.2011 12:58

Ja. :)

Na Havajima ima oko 300 Srba (sve ukupno).

Postoji nekoliko naseljenih ostrva
Oahu (najvise naseljeno ostrvo).
Big Island
Kauai
Maui
Big Island
Molokai

Uglavnom relativno mladja ekipa na Oahu (vecinom iz Beograda) i nesto starije uglavnom porodice po drugim ostrvima (to su nasi ljudi koji su otisli dosta ranije). Dok su na Oahu ljudi koji su otisli u zadnjih par godina. Mada ima i drugih primera.
Havaji su bukvalno raj na zemlji po pitanju prirode, plaza, okeana, klime..carape su nepotrebne. Majca i sorc su sasvim dovoljni za svaki dan cele godine. Cele godine je 27C i temperatura je fantasticna. Ni previse vruce a uvek dovoljno za kupanje.

Mada postoji i druga strana medalje Havaji su skupo mesto za zivot. Porez na imovinu je mali, klima i okruzenje je fantasticno i zato su cene nekretnina uzasno visoke. Npr necete naci dvosoban stan u dobrom kraju na dobrom mestu za ispod milion dolara. Samim tim cene rentiranja stanova i kuca su jako visoke. Za 1000$ mesecno na Waikikiju mozete da nadjete samo neki jadni 'studio' koji moze da ima jedino dobar pogled...

Za 500.000$ bi se nasao stan nesto malo dalje od okeana. Na Havajima ima 5 porodica (Native Havajaca) koji imaju u vlasnistvu gotovo sve. Njih zovemo "big 5".

Pravih Havajaca ima tek oko 10% a ostali Havajci koji su tu bili su otisli da zive po US jer su Havaji postali previse skupi za njih i nisu mogli da prezive. Sada rade neke jadne poslove po Kaliforniji, Nevadi itd..i nisu bas srecni sa celom pricom pridruzivanja US. Postoji cak i grupa koja trazi ocepljenje od US ali rade u ilegali :).

Bez obzira sta mislili Havaji su siromasna drzava. Beskucnika ima jako puno jer je klima takva da svako moze spavati napolju. Kad kazem siromasna mislim na to da su primanja prilicno niska (u odnosu na neke delove US) a cene nekretnina astronomske. Samim tim Havaji sve vise i vise postaju 'kindergarten' za bogate i za one koji im sluze. Dakle to izgleda ovako neki milioner kupi kucu od 2 Miliona $$$ u Kahala naselju na Oahu i zaposli 2-3 Filipinca da im sluze po ceo dan. Ti Filipinci rade za neke smesne pare i spavaju po nekim budzacima a preko dana sluze tim bogatasima.

Najveci problem jeste da ako dolazite na Havaje da bi ste ziveli a nemate dovoljno novca da kupite neku nekretninu da ne placate rentu imacete problem mesecne isplativosti. Naravno opet mnogo toga zavisi od posla kakav budete radili. A ako imate nekretnine koje izdajete u Srbiji pa imate stabilan redovan prihod ili imate novca da ulozite da kupite stan ili eventualno kucu (za kucu racunajte obavezno preko 1mil $$) onda su Havaji pravo mesto za Vas pod uslovom da volite vecito leto.

Prvo sto primetite kad dodjete na Havaje to je priroda ali ako ostajete duze shvaticete da se ta priroda ne jede :)
Moja licna preporuka za one koji dolaze na Havaje jeste
Evo opcija :)
od 20-30 god i ustedjevinu od 10.000-100.000$ onda definitivno negde u zip codu 96815 tj Makiki i Waikiki. Ako ste sami onda uzmete studio za od 800-1000$ i pokusate da nadjete posao :)

od 20-30 god ali imate rentirano nesto u Beogradu ili na neki drugi nacin ostvarujete redovna primanja onda mozete "Gold Coast" to je jedan fantastican deo Waikikija.

Za nesto starije (sa decom ili one koji tek treba da imaju decu) a dolaze na Havaje sa dovoljnom sumom da kupe stan preporucujem Kahalu ili Hawaii Kai. Ako se odlucite za Kahalu onda postoji samo jedna zgrada koja je fantasticna evo ga primer fantasticnog stana u Kahali.
http://www.oahure.com/details.php?M0...&OneProperty=Y

Za one ultra burzuje preporucujem kupovinu kuce u Kailui ili Hawaii Kai. :)

Ekipa Srba je ok ovde igra se fudbal cetvrtkom i svi se uglavnom znaju. Postoji dosta njih koji probaju na godinu dve Havaje i jednostavno odustanu. Ono sto je zgodno na Havajima jeste sto zapocnete neki biznis i stavite cak i neke astronomske cene imace ko da plati jer bogatih turista nikada ne fali. :) Sve je uvek puno. Od 300 srba 10% je ultra bogatih, 70% je radnicka klasa i 20% prezivljava.

Crnaca ima oko 2% (ni oni nemaju para za to planinarenje)
Japanaca 30%
Meksikanaca (nisam video ni jednog do sada) :)
ima oko 5% Evropljana
svih polinezana zajedno 30%
i ostalo su ameri.

Kriminal je smesno mali. Znaci ako zelite sigurno mesto to su Vam Havaji odavde kriminalci jedino teleportom mogu da pobegnu :)

ako nekog nesto zanima neka pita :)

lenhi 09.04.2011 16:48

Znači tako veliš srbendi ima oko 300. Čime se naši ljudi bave, kojih su zanimanja, profesija?
Kako se gleda ukupno na život na Havajima vezano za strah za život i imovinu zbog cunamija i tih pojava naročito nakon Japanske priče?

vrhunski 10.04.2011 04:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi (Poruka 21805)
Znači tako veliš srbendi ima oko 300. Čime se naši ljudi bave, kojih su zanimanja, profesija?
Kako se gleda ukupno na život na Havajima vezano za strah za život i imovinu zbog cunamija i tih pojava naročito nakon Japanske priče?

Nasi ljudi rade bukvalno sve i svasta. Od nekih koji drze mega firme koje imaju fransize po celoj americi do nekih koji drze (zlataru, teretanu itd..). Naravno ima i onih koji rade po hotelima za 10-12$ na sat ali takvih je mozda 15%. Svako se snalazi na svoj nacin.

Nema razloga da se neko tripuje od tsunamija jer najveci zemljotres u ne znam koliko godina je sad pogodio Japan i taj tsunami je dosao do Havaja i jedva se osetio. Sirene za uzbunu postoje i naravno sve zivo se alarmira ako bude tsunami tako da se svi sklone iznad prvog sprata ili se pomere 50m od obale i to je sve.

botexag 10.04.2011 08:51

....

@vrhunski

znaci realno je traziti posao u industriji turizma?

da li se moze kupiti neki restoran, butik i slicno ili se mora sve ispocetka isplanirati?
uvek ima buy business oglasa, ali se postavlja pitanje zasto se prodaju

ko ide bez para, mislim da to nema smisla, eventualno kao avantura na godinu dana radi putovanja i provoda

vrhunski 10.04.2011 09:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik botexag (Poruka 21826)
@vrhunski

znaci realno je traziti posao u industriji turizma?

da li se moze kupiti neki restoran, butik i slicno ili se mora sve ispocetka isplanirati?
uvek ima buy business oglasa, ali se postavlja pitanje zasto se prodaju

ko ide bez para, mislim da to nema smisla, eventualno kao avantura na godinu dana radi putovanja i provoda

Realno je traziti posao u industriji turizma ali postoji problem jer 'big 5' drzi sve vece hotele satnica jeste 25$ na sat ali ti treba 'veza' da bi se zaposlio :).
Ako hoces da kupis business racunaj na to da nisu prevare postoje razni razlozi zasto neko prodaje biznis. Evo dacu ti jedan. Covek koji nema veze sa ugostiteljstvom kupio restoran da bi dobio EB5 Vizu platio ga 500.000$ postovao je pozitivno svih 5 godina i zatim hoce da ga proda i sada ga prodaje za 450.000$ jer je dobio drzavljanstvo i to ga jednostavno ne zanima. Mala je sansa da ce te neko prevariti tako sto ce ti prodati biznis jednostavno postoje razni razlozi.

Opet kupovina biznisa je odlicno ako imas novca da investiras i u nekretninu u kojoj se taj biznis nalazi da ne placas rentu a ako ne imaces visoku rentu i onda ces biti manje isplativ jer su nekretnine na Havajima preskupe. (barem na OAhu) ostala ostrva su ok ali je promet manji.

botexag 10.04.2011 17:12

..pa kupovina i nekretnine sa biznisom je malo preambiciozna ideja
cak i za kupovinu biznisa od 500 k, treba vremena i adaptacije na novu zemlju
tako da je realno za pocetak da se nesto radi za drugog, snima situaicija pa za koju godinu planira sopstveni biznis.

problem sa zaposlenjem i preporukom za posao je svuda prisutan, jednostavno covek mora da ima i dozu srece za sve to...

vrhunski 10.04.2011 23:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik botexag (Poruka 21839)
..pa kupovina i nekretnine sa biznisom je malo preambiciozna ideja
cak i za kupovinu biznisa od 500 k, treba vremena i adaptacije na novu zemlju
tako da je realno za pocetak da se nesto radi za drugog, snima situaicija pa za koju godinu planira sopstveni biznis.

problem sa zaposlenjem i preporukom za posao je svuda prisutan, jednostavno covek mora da ima i dozu srece za sve to...

pa jeste ali bez dodatnog prihoda radeci samo jedan posao nece biti bas lako biti u plusu svakog meseca. Mada ima raznih slucajeva sa raznih poslova.

botexag 11.04.2011 16:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 21885)
pa jeste ali bez dodatnog prihoda radeci samo jedan posao nece biti bas lako biti u plusu svakog meseca. Mada ima raznih slucajeva sa raznih poslova.

pa od neceg mora da se krene...meni licno je dosta price i foruma i planiranja...mi se pakujemo ove godine makar i turisticki za pocetak...

svakako se mora poneti novca od kuce, jer ako krenes bez para verovatno ce ti sve to vrlo brzo presesti i odustaces
sa druge strane, ako nisi bar na nuli, koliko god svojih para imao, brzo se to potrosi
nas je dvoje, pa se nadamo da budemo bar na nuli

nego nemamo nikog na havajima pa moram pronaci modus kako da odemo neko vreme tamo, da vidimo je li to uopste odgovarajuce mesto za nas

p.s. a fudbal dobro igram

vrhunski 19.04.2011 00:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik botexag (Poruka 21913)
pa od neceg mora da se krene...meni licno je dosta price i foruma i planiranja...mi se pakujemo ove godine makar i turisticki za pocetak...

svakako se mora poneti novca od kuce, jer ako krenes bez para verovatno ce ti sve to vrlo brzo presesti i odustaces
sa druge strane, ako nisi bar na nuli, koliko god svojih para imao, brzo se to potrosi
nas je dvoje, pa se nadamo da budemo bar na nuli

nego nemamo nikog na havajima pa moram pronaci modus kako da odemo neko vreme tamo, da vidimo je li to uopste odgovarajuce mesto za nas

p.s. a fudbal dobro igram

pa dobro ti se javi kad stignes :)
Rentiranje stana ispod 6 meseci je jako tesko/skupo.

botexag 19.04.2011 18:34

...

jedno su zelje, drugo je realnost...:smrc:

ja sledece nedelje u kanadi, pa cu vremenom lagano da se spustam :;D:

vrhunski 17.07.2011 07:16

Dobro javi kad se dosta spustis i odes malo u stranu prema Japanu :) :)

Mada jbg moram sad za Bg posto su me izvukli za gc lottery 2012 :D

botexag 17.07.2011 17:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 24243)

..ako nista drugo...kad se vratis sa GC bicemo bar na istom oceanu :grin:

vrhunski 24.07.2011 08:43

Samo da kazem da ne bude zabune Havaji su najbolje mesto na kome sam ikada u zivotu bio.

Evo domace zurke na Havajima :D
http://www.youtube.com/watch?v=wMvooFe3btA

nemili 24.07.2011 20:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 24243)

Mozes da radis ajustment of status, tako da ne moras da izlazis iz Amerike. Sama procedura je malo skuplja ali obzirom na cenu avio karte za Srbiju ipak ispadne jeftinije...
Cestitam na dobitku! Mogu da zamislim kako se osecas, posto sam i ja 13 dana u maju imao konstantan osmeh na licu. E onda se sve srusilo na taj petak 13. Ali opet je nekako lakse nama koji smo u USA.

vrhunski 24.07.2011 21:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik nemili (Poruka 24465)
Mozes da radis ajustment of status, tako da ne moras da izlazis iz Amerike. Sama procedura je malo skuplja ali obzirom na cenu avio karte za Srbiju ipak ispadne jeftinije...
Cestitam na dobitku! Mogu da zamislim kako se osecas, posto sam i ja 13 dana u maju imao konstantan osmeh na licu. E onda se sve srusilo na taj petak 13. Ali opet je nekako lakse nama koji smo u USA.

Na zalost ne moze AOS kada si na b1/b2 vizi u US al nema veze obavice se i to valjda :)

Dunjesa99 04.01.2015 14:59

Ja sam nov clan ovde, ali svr sto je napisano do sad divno zvuči.. Vidim da su u pitanju postovi od pre nekoliko godina ali hajd sad.. Diplomirani sam molekularni biolog i radim master mikrobiologije i u fazi trazenja svog mesta pod suncem, da tako kazem :) koliko je realno nadati se nekom poslu na Havajima u okviru higijenskog nekog zavoda ili ispitivanja vode npr? Svaka informacija je dobrodošla.. Hvala..

dekica 22.05.2017 21:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dunjesa99 (Poruka 51227)
Ja sam nov clan ovde, ali svr sto je napisano do sad divno zvuči.. Vidim da su u pitanju postovi od pre nekoliko godina ali hajd sad.. Diplomirani sam molekularni biolog i radim master mikrobiologije i u fazi trazenja svog mesta pod suncem, da tako kazem :) koliko je realno nadati se nekom poslu na Havajima u okviru higijenskog nekog zavoda ili ispitivanja vode npr? Svaka informacija je dobrodošla.. Hvala..

Cao @Dunjesa99, shto se tiche posla, to ce biti malo teze, sa obzirom da posla nema neshto preterano mnogo, ali ako si zavrshio shkolovanje u americi i/ili imash dobro radno iskusvo, takodje u americi, onda ne morash mnogo da trazish. U svakom sluchaju, zapochnesh sa nechim drugim, i onda jurish posao u struci.
Ali ako bash jurish lokalni posao, treba da budesh ovde, mala je verovatnoca da ce ti dati neshto ako vide/chuju da si trenutno negde drugde, a kamoli sa druge strane sveta.
Iskustvo is prve ruke, a ja zivim ovde off/on zadnjih 8 i po godina.

subman 25.02.2018 01:16

e jel ima nekih vesti o Hawaima ?
Ovaj sto je rekao da ide , jesi otisao?

Ja se mislim da odem tamo malo da vidim kako je.
San mi je da zivim na toplom i blizu mora...

Ja kolko sam gledao na realtor mogu da se nadju kuce i za 250-300000$ sto verujem da ako neko ima normalan posao i uzme kredit na 30 god mozda i moze da kupi....

dekica 28.02.2018 03:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik subman (Poruka 70712)
e jel ima nekih vesti o Hawaima ?
Ovaj sto je rekao da ide , jesi otisao?

Ja se mislim da odem tamo malo da vidim kako je.
San mi je da zivim na toplom i blizu mora...

Ja kolko sam gledao na realtor mogu da se nadju kuce i za 250-300000$ sto verujem da ako neko ima normalan posao i uzme kredit na 30 god mozda i moze da kupi....

Subman, molim te, reci mi gde si nasao kucu za $250-300k, za te pare mozda eventualno mozes da nadjes garsonjeru negde sa lokalcima u losem kraju. Prosecna cena kuca na Oahu je $800K, i stalno rastu. Mozesh dodushe da nadjesh 2-sobni stan za $500-600k, ako si zaista srecan. Napomena, za kupovinu stana od oko pola miliona dolara treba ti plata od oko $80k godishnje, shto nije bash lako dobiti.
Hawai'i nisu jeftini toliko za zivot, ali ovde dodjesh da uzivash u zivotu i da ne mislish puno na pare.
Ostrvo se uglavnom svodi na tri industrije: Turizam, Vojska, i Medicina. Ako ubodesh posao bilo gde tu, onda opushteno, u suprotnom, malkice je teze. Ima nashih koji su se oparili radeci sa finansijama, ali niko nema kucerina kao shto je to obicaj na mainland-u ( kontinentalni deo Amerike ).

Sixthsense 22.09.2018 03:54

Pozz svima! Planiram da se sa Maui preselim na Oahu, koliko se krecu cene u Waikiki za 1bd apartment? Craigslist daje bas razlicite cene

Promenada 26.09.2018 17:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Sixthsense (Poruka 73540)
Pozz svima! Planiram da se sa Maui preselim na Oahu, koliko se krecu cene u Waikiki za 1bd apartment? Craigslist daje bas razlicite cene ������

Dosta je skupo generalno. Inace ja bih se odavno preselio sa Maui-a na Oahu :)
https://www.facebook.com/serbians.hawaii

Hawaii su super ali su dosta skupi. Generalno odnos zarada/troskovi zivota je katastrofalan. Inace ovako za zivot je extra :)

Vrabac5 09.05.2019 21:18

Pozdrav svima, ne znam da li je grupa i dalje aktivna..zanima me u koliko bi dosao sa suprugom i malim detetom, sa turistickom vizom jel u tom slucaju moguce da nadjemo posao i ostanemo tu da zivimo i nekako dobijemo neku drugu vizu?

Futbalista 09.05.2019 21:36

Za svaki normalan posao ti traze ssn i greencard ili pasos, vozacku dozvolu bez gc ne mozes da dobijes

Macca 10.05.2019 12:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Vrabac5 (Poruka 76668)
Pozdrav svima, ne znam da li je grupa i dalje aktivna..zanima me u koliko bi dosao sa suprugom i malim detetom, sa turistickom vizom jel u tom slucaju moguce da nadjemo posao i ostanemo tu da zivimo i nekako dobijemo neku drugu vizu?

Ne mogu da vjerujem da postavljas ovakvo pitanje.
Drugo, ako nemas turisticku vizu, ako je tek imas namjeru trazit, bit ces procitan od strane konzula za dvije sekunde.

Futbalista 10.05.2019 13:12

I ne samo to sto ce biti procitan, nego biti sa porodicom ilegalno u Americi je prilicno neozbiljna i opasna prica....zdravstveno osiguranje za dete nema, vozacka dozvola, posao...osim ako nema nekog u USA ko ce mu placati sve to ali...

Vrabac5 10.05.2019 18:45

Hvala svakako na odgovoru..imamo vize i vec smo bili u americi, ali u kaliforniji, nismo isli do havaja ali sada planiramo,
A pitam to jer sam cuo da puno ljudi odlazi sa turistickim vizama i ne vraca se..a iskreno bas nemam predstavu kako bi mogli da dobijemo green card..

Macca 10.05.2019 20:18

Ostaju samci i studenti.
Zene se za papire ili rade na crno.
Kao sto ti je Fudbalist rekao, tesko ili gotovo nikako ne mozes srediti status za vas troje.
Za rad ti treba ssn, bez toga ne mozes regularno raditi.
A Hawaii su dosta skupi za zivot.

ivo333 24.10.2020 22:55

Ako dbijem Zelenu kartu, idem na Molhaj ili Oahu u Honolulu da se bavim ili poljoprivredom ili da budem beskućnik...ne mogu me hapisti, nemam šta pokratsi, a u okeanu se mogu kupati po čitav dan...raj na Zemlji, kao i Maui gdje je mnogo vremena živio i legendarni Čarls Lindberg, najveći avijatičar svih vremena.

slucajni_prolaznik 25.10.2020 01:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivo333 (Poruka 81377)
Ako dbijem Zelenu kartu, idem na Molhaj ili Oahu u Honolulu da se bavim ili poljoprivredom ili da budem beskućnik...ne mogu me hapisti, nemam šta pokratsi, a u okeanu se mogu kupati po čitav dan...raj na Zemlji, kao i Maui gdje je mnogo vremena živio i legendarni Čarls Lindberg, najveći avijatičar svih vremena.

Koliko sam ja shvatio da bi bio resident moras imati neku adresu. Ako nemas adresu, vec postajes sumnjiv. Ako imas nekog da prima makar postu za tebe, mozda i moze sve sto si napisao. Mnogo ima siromaha na Havajima za koje ti koliko god da nemas opet imas (ili se njima cini da imas) vise nego oni.

marko1995 25.10.2020 08:46

Citat:

Tako im to lijepo ispričaj i u Ambasadi :baloni::suure::drool:

SRBghost 08.12.2020 10:36

Citat:

Ima logike. Honolulu je poznat kao zitnica Amerike. Plodna zemlja i pitome, rekama prosarane doline su izuzetno pogodne za uzgoj psenice. Cak je i najveci detektiv svih vremena, Kokni Kol rekao - oj psenico, nase crno zlato! ISto tako je poznato da kupanje u slanoj vodi obnavlja enrgiju organizma i potpuno ponistava potrebu za hranom i picem. Koji meni Q bi da odem u NJ...

Svenson 09.12.2020 05:52

Idem i ja. Mogli bi da osnujemo udruzenje "Beskucnici sa Zelene lutrije".
Sutra idem na I-10 da ižicam kartu za Honolulu.

ivo333 27.01.2021 12:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 81380)
Tako im to lijepo ispričaj i u Ambasadi :baloni::suure::drool:

Ako dobijem u ovih 30 godina, do 65-te valjda ima šanse, onda ću im reći da imam mnogo prijatelja u USA, i to u njenom kopnenom dijelu, ali da bih želio da se kasnije nastanim na Hvajima ili na Guamu, iako me plaše od malog Kima Tajepodong rakete...a ne bih imao problema da postanem i jedan od prvih stanovnika Atola Midvej ili da se čak pridružim i stanovnicima Diomeda koji gledaju na ruski nenaseljeni dio Malih Diomeda i kojima je jedino srdedstvo prijevoza heliopter...a možda do tada bude u upotrebi i Mitrovićev oktokopter, ha ha ha.:drool:: moja mašta može svašta, ha ha

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:25.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.