Ja bih ti savetovala da intervju odradis u BG. Ne mogu sada da trazim stranu, ali znam da sam svojevremeno naletela na slucaj na netu koji je bio istovetan tvojem. Koliko se secam, decko je bio na master studijama ovde i radio je adjustment of status - ono sto se njemu desilo je da je datum u USCIS zakazan negde u oktobru (brzina kojom obradjuju zahteve se razlikuje od office do office) i nisu mu dali GC jer , kao sto Petar rece, rok za izdavanje je poslednji dan septembra. Secam se i da se zalio i uzeo advokata ali nista nije vredelo, tako da...razmisli dobro.... Kao sto mozes da procitas na forumu, cak i da ti zakazu interview u toku semestra, mozes da ga odlozis za kasnije.
Ne znam koliko je tacno, ali ovo pise na sajtu jedne od kancelarija koje pruzaju usluge imigrantima: "Deciding whether to pursue consular processing or adjusting status can be a difficult choice. The chief advantage of consular processing is speed. Consular processing is generally much faster than adjusting status. Six to eight months is not unusual compared to one to three years at various USCIS offices around the US."
|