Poznajem jednog prijatelja koji je već bio u USA na par meseci i radio kao mover... Priča mi čovek priče kako je tamo sve bolje, redovnije, lepše, organizovanije, itd itd itd, čak i iz perspektive čoveka koji fizikališe sa nameštajem na part time nivou, i da je živeo mnogo bolje nego što se ovde može živeti. Pošto je nahvalio državu u koju ja u skorijem roku želim da emigriram, osetio sam mu u glasu neku želju da se vrati tamo (posle 10 minuta hvale, kako ne bih), pa sam ga i pitao da li ima planova da se eventualno vrati tamo i da započne novi život... E, kada sam dobio odgovor na to moje pitanje, samo što nisam pao na dupe...
"Ma neću ja tamo nikad živeti, meni je bolje da sam ovde ovako šugav neko i nešto nego da tamo dobro živim a da sam niko i ništa" - od reči do reči vam prenosim kako mi je rekao, a ja i dan danas ne verujem da neko može da razmišlja na taj način. Užas i patetika.
Što se mene tiče, kada budem preskočio tu baru, ima da je preskačem zbog sebe, a ne zbog mišljenja nekih maloumnika, ugleda kod komšija i lokalnih tračara...