View Single Post
Staro 14.07.2009, 11:59
ja .'s Avatar
ja . ja . je offline
Član

Datum prijave: 16.06.2009
US lokacija: New York City
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Iako je malo off, ajde da i ja dodam - idem sa klincem koji sada ima 3.5, dogodine dakle 4.5, sa jasnim problemom da barem u pocetku nece moci da ide u obdaniste zbog jezicke barijere, a i nedostatka sredstava,tako da ce ga zena cuvati ako ja nadjem posao (i obrnuto), barem u prvo vreme. Osnovna ideja za odluku d se otisnemo u nepoznato je njegova buducnost - jednostavno ne zelimo da odrasta u potpuno kriminalizovanom drustvu bez ikakvog morala...

Cao svima, evo me posle nekog vremena i citam da vidim sta sam propustila i naidjem na ovu poruku na koju nisam mogla da ne odgovorim....
ali pre nego sto odgovorim zanima me: dreadnot da li si ikad pre ovog apliciranja boravio u USA? Ja jesam i radila sam tamo izvesno vreme i obisla sam dosta mesta i onih provincijalskih i mondenskih i klasicno turistickih i nakon svega toga (naravno kad malo zagrebes ispod povrsine) ne bih donela misljenje da je nase drustvo citiram "potpuno kriminalizovano i bez ikakvog morala" . A i kad budes otisao, videces da tvoje dete tamo nemoze da radi gomilu stvari koje su ovde normalne , upoznala sam dosta roditelja koji se plase da ih puste napolje bilo gde bez njih samih, a ipak moras priznati da se ovde deca slobodno igraju oko zgrade, u parku ili bilo gde vec a da nemora neko non-stop da pazi na njih....