Macedonia u kom delu grada se nalazis?
Da se razumemo ljudi... poslova tipa prodavac od vrata do vrata postoje i to se radi na procenat bez osiguranja, bez placenog telefona (a trebas napraviti jeodno 2h telefonskih poziva dnevno) i bez placenog benzina... terenski posao koji je izuzetno tezak narocito po chikashkim zimama i vetrovims, ako je neko radio to zna o cemu se radi... ja jesam i za mesec dana sam zaradila manje nego shto sam ikada zaradjivala u Srbiji.
Pod dva ovaj grad cini izuzetno velik broj crnaca... znaci ima ih vise nego belaca (ovde mislim samo na gradsku teritoriju, a ne na metro povrshinu) Vecina fabrika za proizvodnju se nalazi u predgradjima i zaposljava takav profil ljudi, da se razumemo nisam rasista, ali tako stvari stoje ...ako je neko pratio moje blogove i postove zna da je to ako ides gradskim prevozom minimum 3h. voznje u jednom pravcu, ka predgradju.. a samo 30 min kolima. Dalje nastavljam sa time da se poslovi u fabrikama dobijaju preko agencija za zaposljavanje... ja do sada nisam naisla na agenciju koja me je primila za tako neki posao, a prijavljena sam u 10 - ak razlicitih. Na kraju krajeva radije ce ovde primiti mehikanca ilegalca da radi za 3 dolara na sat nego mene da placa 7 koliki je minimum. Da molerishesh, elekrishesh i vodoinstalirash treba ti posebna licenca i nemosh raditi bez toga... a i ja se bash neshto i nerazumem u to, a i u gradu nemozes dobiti tek tako licencu za to, znaci morash imati vezu , a ne - ja dosao pa hocu da radim. Ne gadim se nikakvih veza, isprobala sam sve shta sam znala i imala i nista od toga nije urodilo plodom ili je otishlo takvim putem da ne zelim ni da spominjem ta iskustva... na kraju krajeva kao poslednji punch line odbili su me iz McDonalds-a da okrecem burger... zaci treba se dobro zamisliti shta i kako... sada ja znam da sam mozda poseban slucaj... kako se to sve zivo meni izdesavalo i zashto niko nije imao toliko gadno iskustvo sa zaposljavanjem ili se nije usudio da pise o tome. Ali fakat je da se Chicago trenutno nalazi na 44 mestu po broju otvorenih radnih mesta u celokupnoj americi, trenutno je Washington na prvom.
Macedonija ... zelim ti svu srecu u trazenju poslova.
Last edited by kaneolopa; 17.07.2009 at 18:06.
|