View Single Post
Staro 17.07.2009, 18:32
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Kao prvo, da bi radio elektricne instalacije i u Srbiji - treba ti licenca, inace nijedan inspektor nece "da primi" kucu i potpise izvestaj. To znam zasigurno jer mi je suprug posle srednje skole radio kao elektricar. Na osnovu tog zanimanja su mu i dali u ambasadi zelenu kartu - ovde nije mogao to da radi jer mu je bila potrebna licenca i to da ga prime kao 10-og asistenta. Prema tome, ja ne znam sta je bilo kome "WTF" u vezi licenci i da ovde ljudi nece da placaju svaku dzudzu da im radi bilo kakav posao na milionskim kucama.... Uostalom, moze vrlo lako da se prelista Yellow Pages, pa da se pronadju moleri, elektricari i ostalo - i na svakom oglasu pise licence #. Da - moze da se radi i bez licence, ima ko zaposljava (za otpusavanje wc solja, i menjanje sijalice) - ali onda sve te price o ekstra novcima padaju u vodu... I ponovo, za vecinu zanata ako hoces da stvarno zivis od toga - licenca je neophodna.

Dodatak:
Pitacu dragog koliko licenci trenutno ima, ali znam zasigurno da ima Panasonic licencu jer bez toga ne bi mogao da instalira njihove telefonske sisteme; znam da ima Crestron licencu jer bez nje njegova firma ne bi mogla da kupuje njihove sisteme a ni on da ih programira i instalira; znam da ima nekoliko licenci za alarmne sisteme... nekoliko bills mi samo juce stiglo za obnavljanje licenci na godinu dana naon cega mora za svaku da odradi seminare i polaze odredjene testove... No, saznacete sve to i sami kad dodjete ovde i procitate "required" sekciju u oglasu za posao.

Last edited by Zana; 17.07.2009 at 18:38.
Reply With Quote