Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lucky
Drugi savet bi bio da se okusa u call centru. Razne vrste customer service poslova ima ih na stotine. Obicno se trazi jednogodisnje iskustvo ali ako se pokazes na intervjuu nije,obavezno.
|
Ova ideja je i nama bila pala na pamet....ali nismo nigde nalazili oglase. Tj..bili smo nasli samo jedan i ti se nisu javili. Ja mislim da ovog vise nema u Americi....jer kad god nazovem customer service, javi se neki indus koji jedva prica engleski....uvek. Mislim da su oni ovo zanimanje kompletno outsource-ovali u Indiju. Cak imas i film o tome "outsourced" (citavo odeljenje iz chicago otpuste i prebace u indiju....gde bas cikago nadjose :-)).
Ma ima gomila zanimanja koja mi uopste nisu jasna kako ljudi se zaposle. Npr. kako neko radi u agenciji za iznajmljivanje stanova....citav posao da vodis ljude, pokazuje im stanove, resava papirologiju itd. Ovde ima zilion agencija za te stanove, a ja u zivotu nisam video oglas da traze nekog. Pa gde su recepcionari, razni promoteri i sl. Mislim....svega toga ima ovde, ali se oglasi jako retko jave (jedan nedeljno), i tu kaneolopu po default-u odbiju.