View Single Post
Staro 10.10.2009, 18:43
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Ne znam da li su pomenuti serijali ikada izdati na DVD-iju, nisam (na zalost) gledala nijednu epizodu iz pomenutog serijala ali znajuci Gorana Milica verujem da su fantasticni. Iz licnog iskustva znam kroz koje pripreme on i citav njegov produkcioni tim prosao da bi pomenuti serijal bio prikazan gledaocima. Nemam vremena da istrazujem citave detalje o produkciji koja je emisije radila ali recimo da znam sta je COPYRIGHT. I hajde da kazemo da razumem odlicno pojam DISTRIBUTION. Ne znam kakvi su zakoni u ostalim balkanskim drzavama, ali jednom sam zbog svojih emisija istrazivala zakon o autorskim pravima u Srbiji i koliko se secam 5 godina prava poseduje televizija/produkcijska kuca a nakon toga autor emisija. I pomno pratim sta se desava – u pitanju je princip jer sam nacula da je televiziji u kojoj sam radila daleko lakse da ponovo emituje emisije od svih nas koji vise nismo tamo nego da ulozi novac u nove projekte. Znaci, neko ideju stavi na papir, ode kod nadleznih i bori se ko zna koliko dugo da se projekat odobri, sedne napise detaljan scenario, oformi tim, otputuje se i mesecima bude daleko od porodice i svoje kuce, snimatelji snimaju, asistenti vuku gomilu kablova, producenti jure pare, montaza nocima pokusava da sastavi emisije koji gledaoci sa uzivanjem kasnije gledaju….televizija naplati troskove kroz reklame, i delom novca plati ljude koji su projekte radili.

Wikipedia:

Citat:
On 19 January 2007 the German collections agency GEMA claimed to have won a temporary injunction against both RapidShare.de and RapidShare.com. "The latter is said to have used copyright protected works of GEMA members in an unlawful fashion."

Rapidshare started to check newly uploaded files against a database of files already reported as illegal. By comparing the files' MD5-hash the site would now prevent illegal files from being reuploaded. While this would be sufficient under United States law, it was later established in court that under German law it is not. That decision forced Rapidshare to check all the uploaded files before publishing them.

According to the TorrentFreak blog, in April 2009 Rapidshare handed over the personal details of alleged copyright infringers to several major record labels. The incident is reported to have arisen due to a leak of a prerelease copy of metal band Metallica's Death Magnetic album.

A month later, Rapidshare stated on their website that "we will not spy out the files that our clients faithfully upload onto RapidShare, not now nor in future. We are against upload control and guarantee you that your files are safe with us and will not be opened by anyone else than yourself, unless you distribute the download link."
USA:

Citat:
The unauthorized reproduction or distribution of copyrighted work is illegal. Criminal copyright infringement, including infringement without monetary gain, is investigated by the FBI and is punishable by up to 5 years in federal prison and a fine of $250,000.
Mi se nalazimo u Americi, zar ne? Kad se ukuca naziv Goranovog serijala u Google, sajt ZelenaLutrija izadje na drugo mesto sa sve ovim linkovima – to se zove DISTRIBUTION. Dakle savet (i to je jedino sto ja u ovakvoj situaciji nalazim za shodno i sto sam u mogucnosti da dam): Srdjevicu skini linkove, sve ostalo je sasvim ok. Opisi epizoda i savet da bi bilo dobro da ljudi pogledaju emisije je sasvim na mestu. Kopiranje linkova dalje i savet da se download – nije. Ko god bude zeleo nakon procitanih saveta o emisijama da ih pogleda, snacice se kako da ih nadje bez da se linkovi nalaze na forumu.

Last edited by Zana; 10.10.2009 at 18:53.
Reply With Quote