View Single Post
Staro 15.10.2009, 03:37
Misa Misa je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2008
US lokacija: San Diego, CA
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno Konverzija valuta u USA

Nama su se poprilicno smanjile zalihe u dolarima, s obzirom na to da smo vecinu kesa poneli u evrima, te je doslo vreme da se izvrsi konverzija iz evra u dolare.
Po zvanicnom kursu, juce je odnos evra i dolara bio ~1.48. Malo se raspitamo gde bi tu transakciju mogao da odradim. Zamolim zeta da pogleda u menjacnici na aerodromu; tamo odnos ~1.3 . Nazovemo menjacnice u okolini, odnos ~1.32 . Nazovemo par banaka...uglavnom ~1.37. U jednoj banci nam rekose ~1.54. Naravno, odmah zapalimo do te banke gde se uspostavi da je to gornji kurs (inace, sluzbenici smo naglasili o kojoj se transakciji radi). U Union Bank su mi rekli da ukoliko zelim da razmenim novac, oni moraju da mi otvore racun kod njih koji ne smem da zatvorim u naredna 2 meseca, pri cemu ce mi kurs reci tek kada otvorim racun kod njih. U najblizoj Chase banci nisu mogli da mi kazu koliki je kurs, jer oni jos nemaju tu mogucnost, s obzirom na to da su Chase-ova filijala tek ne znam koliko vremena (neka bivsa banka koju je Chase kupio).
Ok, kapiram ja da se dolar forsira, ali, majku mu, pa pricamo o evru. Pazi, donji kurs ~1.37, gornji ~1.54. I naravno jos ti naplate dodatne troskove ako nisi klijent banke. Malo li je...
Da ne gnjavim dalje, ima li neko neki savet gde bih mogao najbezbolnije (ako je to ikako moguce) obavim ovu transakciju? Nisam sitnicar po prirodi, ali da nekome dam pola karte za Srbiju, nece moci ...