Citat:
Prvobitno poslao korisnik Misa
 . Skoro sve pare koje smo poneli su u evrima. Bili smo u Wells Fargo i tamo je odnos bio ~1.37. Svakako smo mislili da otvaramo racun (najverovatnije u Wells Fargo, delovali su najozbiljnije i najprofesionalnije), ali prvo ipak zelimo da razmenimo evre po sto povoljnijem kursu kako bi ipak neke pare bile na racunu. Kod Union Bank su nam trazili da prvo otvorimo racun, a da prethodno nismo mogli da dobijemo informacije o kursu po kojem ce biti izvrsena transakcija (samo su zbog toga spomenuti  ).
Ako ti je nije problem, mozes li da priupitas tog nekog kako i gde je dobio odnos preko 1.4 i ako nije problem da mi ukratko objasnis sta podrazumes u ovom slucaju pod trading  ? Secam se da je kaneolopa spominjala da se najvise isplati kupiti ovde evre za dolare i potom ih slati nasima u domovini. Ja sam na osnovu toga zakljucio da su ovde provizije i razlike u kursu manje nego kod nas  , pa da cu i u obrnutom slucaju proci bolje. Kada vec ovo spominjem, mozes li kaneolopa reci gde si kupovala evre za dolara, da znam za ubuduce?
|
Ja sam imao isti problem pre 3 god kada sam bio u NYC. Mene su slali negde na salter Americen Express-a kao to oni znaju. Vecina banaka kako ti rece nije htela bez racuna a u Wachovia banci tamo gde sam ja ziveo nisu ni znali sta da rade. onda sam lepo otisao u Tramp Tower i trampio Eure za $ po tada povoljnom kursu uz neku bas bas sitnu proviziju. To mi je bio nauk da ubuduce ako imam, eure u srbiji promenim u $ i eto resenja.
Tako smo uradili ove godine pre polaska i jos smo imali deal zbog malo vece kolicine. Obzirom da si ti u CA mozda ta neka ozbiljnija banka bude dobro resenje.
I u Srbiji deru kad ti npr stigne cek u $ a hoces da unovcis a nemas otvoren devizni