View Single Post
Staro 19.10.2009, 11:00
kish89 kish89 je offline
Član

Datum prijave: 18.10.2009
Nepromenjeno

Problem je sto ja nisam siguran da li bih htio dolje ostat zivjet , no posto je sad rok da se prijavim na lutriju , htio sam probat , ali cini se da bez cetverogodisnje skole nista.

U svakom slucaju u ljeto iduce godine idem dolje pa makar i sa turistickom vizom.

Sto se tice skolovanja, ja sam prvo krenuo u cetverogodisnju (elektrotehnicar).
Prva dva razreda sam uspjesno zavrsio, no u trecem su nastali problem , pa sam se automatski prebacio u slabiju skolu (elektro-mehanicar) koja je trogodisnja , i tu sam zavrsio trecu godinu.
A nakon toga sam polagao samo neke ispite za ugostitelja.
Dakle, ja u radnoj knjizici imam upisano zanimanje elektro-mehanicar i ugostitelj.
Ova dva zavrsena razreda elektrotehnicke skole mi naravno nisu upisana, jer je nisam zavrsio.

E sad, ako se vec odlucim za lutriju , da li mogu ja naknadno upisati cetvrtu godinu za zanimanje elektro-mehanicar.
Pitam zato jer je to trogodisnja skola , pa ne znam da li se moze naknadno upisati jos jedna godina , koja teoretski ne postoji.(citaj. trogodisnja skola)
Jedino da zavrsim zadnje dvije godine elektrotehnicke skole (prve dvije su zavrsene) , no to mi je relativno duzi proces..

I ako se sad prijavim na lutriju, bez zavrsenog cetvertog razreda, hoce li mi se on priznati ako ga zavrsim u meduvremenu dok cekam "1 kovertu".

Jos me zanima ovo oko zenidbe.
Ako sam dobio zelenu kartu i nakon toga se ozenim , da li moja supruga takoder ima pravo na zelenu kartu?
Ili moram prvo cekati da postanem "punokrvni" amerikanac, dakle da dobijem drzavljanstvo nakon pet godina ,pa se zatim zenim?

Hvala.
Reply With Quote