Problem je sto ja nisam siguran da li bih htio dolje ostat zivjet , no posto je sad rok da se prijavim na lutriju , htio sam probat , ali cini se da bez cetverogodisnje skole nista.
U svakom slucaju u ljeto iduce godine idem dolje pa makar i sa turistickom vizom.
Sto se tice skolovanja, ja sam prvo krenuo u cetverogodisnju (elektrotehnicar).
Prva dva razreda sam uspjesno zavrsio, no u trecem su nastali problem , pa sam se automatski prebacio u slabiju skolu (elektro-mehanicar) koja je trogodisnja , i tu sam zavrsio trecu godinu.
A nakon toga sam polagao samo neke ispite za ugostitelja.
Dakle, ja u radnoj knjizici imam upisano zanimanje elektro-mehanicar i ugostitelj.
Ova dva zavrsena razreda elektrotehnicke skole mi naravno nisu upisana, jer je nisam zavrsio.
E sad, ako se vec odlucim za lutriju , da li mogu ja naknadno upisati cetvrtu godinu za zanimanje elektro-mehanicar.
Pitam zato jer je to trogodisnja skola , pa ne znam da li se moze naknadno upisati jos jedna godina , koja teoretski ne postoji.(citaj. trogodisnja skola)
Jedino da zavrsim zadnje dvije godine elektrotehnicke skole (prve dvije su zavrsene) , no to mi je relativno duzi proces..
I ako se sad prijavim na lutriju, bez zavrsenog cetvertog razreda, hoce li mi se on priznati ako ga zavrsim u meduvremenu dok cekam "1 kovertu".
Jos me zanima ovo oko zenidbe.
Ako sam dobio zelenu kartu i nakon toga se ozenim , da li moja supruga takoder ima pravo na zelenu kartu?
Ili moram prvo cekati da postanem "punokrvni" amerikanac, dakle da dobijem drzavljanstvo nakon pet godina ,pa se zatim zenim?
Hvala.
|