Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
Poz..
pisanje o dolasku i snalazenje u USA je jako nezahvalna stvar. Svako od nas je u drugacijoj situaciji. Sve zavisi koliko znate jezik, sta znate da radite, sta ste spremni da radite, sta ste radili, koliko imate srece...
Ja sam dobio posao nakon 4 mjeseca raznih pokusaja. Dobio posao, sjeo u auto i prevalio 2000 milja. Ostavio suprugu na drugom kraju Amerike. Jebi ga, meni ovde vecina ljudi od nasih do amerikanaca kaze da sam lud. Ja mislim da treba zivjeti tamo gdje imate posao, a ne tamo gdje mislite da bi bilo cool da zivite.
|
Totalno si u pravu - verujem da ti je bilo tesko da doneses takvu odluku, ali moje rezonovanje je da je lakse preseliti se ovde iz mesta u mesto (emotivno) nego sto je to bilo u slucaju samog useljenja. I iskreno - mislim da si doneo pravu odluku. Ides tamo gde su ti vece sanse da imas bolji zivot...
E sad - u pravu si da je nezahvalno komentarisati "snalazenje". Nismo svi isti. Pozicija "If I were you" se meni uglavnom ne dopada. Ja u principu ohrabrujem ljude da se bore sa nedacama i problemima (i kod mene je ta faza snalazenja trajala dugo, skoro dve godine). Medjutim, kod mene volja za motivacionim govorima prestaje kad cujem "idem nazad". Smesno mi sad, ali tako sam se javila i prvi put na forum - da dam podrsku za odlazak. U tim situacijama ja nikad nikoga ne ubedjujem nego pozelim srecan put. Sta bih drugo? Tu se ovek oslonim na Darvinove osnovne principe prirodne selekcije

I da, nevezano za ovo - ima trenutno dobrih deal-ova za Lufthansa karte za BG.... ja okrenula nebo i zemlju samo da izbegnem JAT u bilo kojoj kombinaciji
P.S. Srecan i lep provod sledeceg vikenda!!!!