View Single Post
Staro 06.11.2009, 09:36
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Ljudska mašta nema granica kada su teorije zavere u pitanju. Ipak, ovo pismo kruži netom već neko vreme, i ja sam ga dobio, ali sam ga odmah svrstao u kategoriju onih "pomozimo maloj devojčici koja boluje od raka i pošaljimo 2.000.000 mailova na sve adrese, a od svakog će joj poslati par centi" - i tako već godinama ta ista mala devojčica bije bitku sa opakom bolešću, a mailovi kruže planetom.
Ipak, buduci da sam veterinar i da znam po nešto o tim stvarima, ne mogu a da se ne zapitam kako je bilo moguce da se nekim čudom ukrste virus svinjskog i virus ptičjeg gripa, pa da se još dodatno miksuju sa humanim i stvore ovo novo svetsko čudo, posebno kada u vreme nastajanja nije bilo ni pomena od pojave pričjeg gripa u Meksiku (Svetska organizacija za zaštitu zdravlja životinja - OIE - prati te stvari). Koliko sam čuo, u antigenskoj strukturi novog gripa je 5 delova svinjskog, 2 dela ptičjeg i 1 deo humanog H1N1 virusa. Posebno mi je bilo interesantno da su manje od mesec dana nakon izolacije već imali vakcinu, a da ne pričamo kako su spremno i pouzdano mnoge laboratorije već imale razrađene metode da ga nedvosmisleno izoluju i determinišu, iako je nov virus.
Po nekim novim informacijama koje sam čuo, sam virus uopšte nije toliko opasan koliko se priča, ali ako se istovremeno zapati sa još nekim oboljenjem, onda posledice mogu da budu fatalne. Dvostruka infekcija sa ovim i sa običnim gripom, ili neki hronični respiratorni problemi, srčani problemi i sl., mogu da budu osnova koja potencira dejstvo novog virusa do smrtnog ishoda. E sad, eto osnove za novu teoriju zavere - vlade velikih zemalja su shvatile da im je zdravstvena briga veliki udar na budžet, pa će pomoću novog gripa da prorede populaciju hroničnih bolesnika, starih i onemoćalih, dok će mladi, radno sposobni, uglavnom samo malo da šmrcaju i prebole. Drugi bitan efekat je enormna prodaja Tamiflua i drugih antivirusnih lekova (sumnjivog delovanja i još sumnjivijih sporednih efekata). Ne zaboravite da je farmaceutska industrija jedna od daleko najmocnijih, rame uz rame sa industrijom naoružanja, a sa manje morala od nje.

Napomena - ispiranje nosnih šupljina slabo može da spreči virusne infekcije, jer se virusi razmnožavaju unutar ćelija (zbog toga i većina lekova ne deluje na njih, već je terapija simptomatska), ali je svakako dobro zbog opšte higijene i sprečavanja nastanka sekundarnih infekcija (bakterijskih).

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote