View Single Post
Staro 28.11.2009, 05:16
stizeljeto's Avatar
stizeljeto stizeljeto je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2008
Nepromenjeno

Na sve sto si pitao postoji konkretan odgovor, ali svako opet odlucuje koliko ce ici na kave, u restorane, dali ce dat 20 dolara da mu u praonici oni peru auto dok on pije kavu, ili sam opere za 3 dolara, dali je sposoban sam servisirat kompjuter (vecina na ovom forumu jesu), otici u setnju gdje se ne placa parking (ovisno dali si u vecem ili manjem gradu-negdje je parking kao u Chicagu neizbjezan), dali ce kupiti cipele u Rossu ili u trgovini iz najnovije sezone, dali ce uopce imati pretplatu na casopise ili ne.

Pitanja su ti ok, ali su vrlo subjektivna, nece svako imati iste troskove. Ja mogu reci koliko trosim na sve ovo nabrojano, moram priznat da to nisu neki troskovi. Ne jedemo cesto vani, vise se druzimo po kucama, zovemo jedni druge na rucak, na kave se ovdje ne ide kao kod nas na Balkanu, ljudi nemaju vremena za to ko kod nas i to nije ovdje neki djir. ja ako odem ,to je najvise dva put mjesecno, kava kosta oko 7 dolara. kampiranje je ovdje velika stvar, u drzavi Colorado gdje ljudi vole outdoor aktivnosti medutim to kupis jednom opremu i kampiras za relativno male pare po okolnim kamp parkovima. Fakulteti su nam vecini daleko od planova jer imamo malu djecu, kad se financijski jos bolje sredimo sigurno cemo i to staviti u plan za stednju.

Vrtic kosta oko 800 ali i to ovisi od mjesta do mjesta. Ni to se ne moze generalizirati, svakako ko god ima djecu ce i to imati u vidu kao potencijalni trosak.

Zubarske usluge su skupe kao i doktori medutim, sve vece zahvate je preporucljivo napraviti prije dolaska, mi smo tako uradili, ali naravno uvijek se moze desiti da ti ispadne plomba ili nakon odredenog vremena da imas karijes. Zato se, prema mogucnostima, uzima dental insurance sto prije. Planovi nisu nesto sto se nemoze financirat ,cak i ako samo jedna osoba radi.

Servisi se isto ne rade svaki mjesec, zato je dobro uzeti makar malo bolji polovni auto da se odma u startu izbjegnu troskovi poput mijenjanja kocnica, guma ili neceg goreg i skupljeg.

Eto iskreno i posteno, ali subjektivno jer svaki grad ima drukcije troskove. Zato biramo gdje cemo zivjeti. Ne razumijem zasto bi neko davao ''nepostene'' informacije ili lagao. Tako je kako je iz svacije perspektive, a iz prilozenog se vidi da se situacija moze razlikovati iz drzave u drzavu.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena
U Americi od 3.12.2008.
Reply With Quote