Citat:
Prvobitno poslao korisnik milimelo
chicagopn,
imas pogresne informacije koje dalje siris. Nakon odobrenja peticije I-130 - famozni NOA2 peticija ide za NVC gdje je bukvalno stave sa strane. Zasto? Zato sto se mora cekati na VISA number za tu kategoriju. Ako nema dostupnog visa broja stanko moze uci i baciti pare za Adjustment of Status jer ce ga na intervjuu odbiti a pride jos ako ostane duze nego mu je odobreno onda ga ceka zabrana ulaska u zemlju od 3, 10 godina ili trajno.
Jos ne znam odakle ti da osoba za koju su peticiju poslali roditelji moze nakon samo 3 godine postati drzavljanin kada je za sve osim za one koji su supruznici americkih drzavljanina 5 godina cekanja.
Predlazem da malo vise prostudiras legalne nacine dobijanja zelene karte i vremenski limit za dobijanje drzavljanstva.
Koliko se sjecam, stanko se vec javio na jedan drugi forum i pravilno mu je receno da sveukupno od peticije do dobivanja vize za kategoriju u koju on spada F3 se ceka 10 godina.
|
No.1:neznam gde sam rekao da mozes postati drzavljanin posle 3 godine ako su ti poslali roditelji peticiju?
No.2: ako je stanko approved ON MOZE 1000% doci ovde i uzeti I-485
No.3: glupo je da ti siris netacne stvari a to je da F3 ceka 10 godina i da ako preda I-485 moze baciti pare TO JE NE TACNO mogu samo da mu vrate cek kao rejection ako ne ispunjava uslove ,i jos jedna stvar ,konzularno odeljenje je ogromna razlika od immigrejsen ovde, jer je ovde mnogo lakse .
Kad odes u njihov konzulat to je kao da si otisao u pentagon i sve po PS-u
svi su kao opasni pocevsi od onih nasih salterasa pa do njihovih.
Ovde su stvari malo lagodnije ,komotnije ima ko da te saslusa a i hoce da pomognu.
A za green card sam ja iscitao dosta da mi je kosa pobelela,nije mi vise potrebno