Citat:
Prvobitno poslao korisnik nicole
znaci fakultet nije priznat ako ne zelim da nastavim studiranje ili moram da nostrifikujem?ja sam zavrsila ftn i imam zvanje mastera,pa sam samo htela da pitam dal je priznato,radnog iskustva imam ali to nije ni bilo pitanje,ali hvala na odgovoru u svakom slucaju.
|
Zavisi sta hoces da radis. Ako zelis da nastavis da studiras ili sl onda ti treba to sve gore pomenuto. Ako pak zelis da radis, onda zavisi koji si smer zavrsila...jer ftn je sirok pojam (gradjevina, masinstvo, elektrotehinka, arhitektura, menadzment). Nesto mi intuicija govori da je menadzment u pitanju :-)
Ako je tako, onda ti kaneolopa govori iz svog iskustva, posto je isti faks zavrsila. Pored toga, ima nekoliko godina radnog iskustva. Sa svim tim ovde nije mogla naci 9 meseci posao, a sada radi kao prodavacica (sto ti je ovde dno dna za nekog ko je legalan i pogotovo ako prica engleski). Niko ti nikada nece reci da tvoja diploma nije priznata i da zato nece da te zaposle i sl. Generalno, poslodavca to ni ne interesuje....napisao si da si zavrsio faks na univerzitetu za koji nije cuo (a i bole ga ona stvar da se raspita), u gradu za koji nije cuo, u drzavi za koju je cuo ali nije siguran po tvom naglasku da li je to Sibir ili Sirija.
Sve u svemu...diploma je priznata, ali ti Master ovde vredi manje od toalet papira, jer sa ovim drugim bar mozes dupe obrisati....a diploma je suvise tvrda za to.
Ne govorim tako zato sto zelim nekog da vredjam i njegov trud (bas naprotiv), ali je nazalost situacija takva. Daleko bolje prodje neko ko ima treci stepen zanat i radio sve te godine i zaradjivao pare (umesto da je gubio vreme i novac i mucio se studirajuci). On ima neko konkretno znanje i iskustvo i ovde majstora uvek fali.
Ako si pak zavrsila elektro i programer si, onda su stvari drugacije (posto se to trazi).