Od kako sam dobio drugu kovertu razne kombinacije mi se motaju po glavi....Potrudicu se da ne idem široko, pa ako može neki savet od ljudi koji su već u USA, bili, ovde...Naime, davna želja mi je da živim i radim u USA, 5-6 god apliciram, ali sad je stiglo u malo nezgodno vreme...u međuvremenu sam se zaposlio u banci (evo 5-ta godina,na dobrom mestu), dobio sina (6 god, u sep ove god kreće u I razred), supruga završila ekonomiju ali još uvek ne radi (svi znamo kako to ide teško)...S obzirom da su mi u LA (već 10-11 god) dva najbolja druga, drže restoran, mislio sam da u avgustu odemo kod njih (naravno, oni su nas zvali, ali ipak mislim da forumaši imaju više informacija) na 20-tak dana, aktiviramo GC i vratimo se, ja zbog posla, dete u školu.....jer stvarno ne bih želeo da se kajem što sam ovo ispustio. Razmišljao sam da u toku ove godine vidim šta ćemo dalje, vidim kakve su mogućnosti za posao za oboje, sledeće god odem sam na jedno 3 meseca (mogu to da izdejstvujem) radim kod njih (pa možda i još negde, ne libim se ničega) kako bih malo stao na noge.....Međutim ono što me buni (malo listao po forumu) je šta se dešava sa GC, da li i na koji način ista može da se održava a da nisi non stop u USA (možda Žana zna?!)? Šta ako neko preskoči 1 godinu (verovatno postoje neke cake)? Da li odavde mogu da se uzmu povratne avio karte ili ne smeju? AKo razumete priču, da ovde ipak imam nešto što ne bih tek tako da ostavim, dajte neku sugestiju. Hvala.
|