Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivan33
Ovo je druga tema....S obzirom da u drugoj koverti nisam dobio spisak potrebnih dokumenata za intervju (znam da ima u prvoj koverti, našao sam na forumu spisak iz 2007 i 2008..ali....) pa da nešto ne ispustim ako neko ipak može da mi napiše spisak ili pošalje na e-mail......npr. pozivno pismo (mora neka forma ili je dovoljan e-mail)....kakva potvrda iz MUP-a i vojske (sadržaj), potvrda iz suda...jesu li dovoljne diplome sa fakulteta ili moraju i potvrde o završenom školovanju (pretpostavljam ..samo dokazi o najvišem stepenu, ane nositi i uverenja za srednju školu). To je to, zamolio bih kolege forumaše koji su skoro bili na intervjuu za pomoć...nekako mi se čini da je dreadnot onako što bi naš narod rekao prava pi****la  (sve pozitivno narvno, takav sam i ja, težak sam sebi a ne drugima) i da on može lepo da mi sroči priču, naravno i drugi su dobrodošli....
|
Izvod iz knjige rodjenih, kopije diplome srednje skole sa svedocanstvima ili diploma fakulteta i original na uvid, potvrda iz policije da nisi hapsen ( imaju u SUP zahtev koji popunis), potvrda iz suda da nisi osudjivan ( u sudu uzimas zahtev koji popunis), potvrda iz vojnog odseka da si sluzio vojsku treba ti vojna knjizica da prepisu podatke ( meni su ovo vratili u ambasadi), koverta sa lekarskog pregleda. Takse se placaju za potvrdu iz suda i SUP-a, dokumenta se ne prevode ja sam samo overio u opstinu kopije diplome srednje skole i svedocanstva jer jos nisam zavrsio fakultet, u opstinu sam reko da mi treba za posao i nisu mi naplatili taksu i naravno pasos. Platio sam tamo 775$ pre razgovora sa konzulom. Pozivno pismo u slobodnoj formi. Mogu da ti posaljem moje pozivno pismo koje mi je rodjak poslao na mail i koje sam ostampao i predao.
Potvrdu suda sam dobio odmah sledeceg dana kad sam predao zahtev a potvrdu iz SUP-a sam cekao mesec dana jer sam rodjen u Crnu Goru pa su me sluzbeno proveravali. Inace to traje par dana ako si rodjen u gradu u kome trenutno zivis, ako ne onda te prvo provere u grad gde si rodjen a onda u gradu u kome zivis i tu izgube par dana.