Da se ja pitam i da je moj macak, sacekao bih da barem napuni godinu dana, mozda i svih 18 meseci, da bude potpuno odrastao, pa bih ga tek tada sterilisao. Mi smo imali macku i sterilisali smo je nakon prvog macenja, zeleli smo da vidimo kakvi ce da ispadnu macici a i da joj priustimo barem jedno materinstvo. Ne znam da li je tvoj macak rasan, u tom slucaju bih preporucio da malo sacekas sa kastracijom jer ce mozda biti prilike da se pari sa zenkom iste rase, a ako je striter strpite se jos jedno pola godine, pa pod noz. To sto ispusta duboke, prodorne zvuke, to je samo ljubavni zov, nista ga ne boli, ali verujem da vas budi nocu pa da je to najveca smetnja. Nadam se samo da ne zapisava previse. Inace, macke su o prirodi dvosezonske zivotinje, polni nagon se normalno javlja dva puta godisnje, s proleca i jeseni. Kod kucnih ljubimaca to moze da bude znatno cesce zbog idealnih uslova zivota, pa priroda trazi svoje - kad ti je vec dobro, a ti se razmnozavaj. U nekim slucajevima, kao kod moje macke, ciste na jajnicima mogu da izazovu teranje svakog meseca, pa je to onda vise nego dobra indikacija za operaciju (da ima ciste i to citave grozdove, saznali smo tek tokom operacije, inace to slabo ko moze da dijagnostikuje kod nas).
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
|