[QUOTE=made711;14566]@dreadnot
Postovani veterinaru :)
moj macak ima 10 meseci, da li je rano da ga sterilisem? Mnogo mi ga je zao, bas se muci sa tom fazom "teranja", tapka gde stigne, ali su mi najstrasniji zvuci koje ispusta... Help! :) Hvala...[/QUOTE]
[QUOTE=made711;14570]@dreadnot
Hvala na odgovoru!
Nista onda, sacekacu jos malo... Hvala Bogu, nije poceo da zapisava (samo mi jos to fali :) ), a na mjaukanje sam se navikla koliko je to moguce... Zao mi je sto se nece pariti, nije nikakva rasa, a posto je stalno u stanu, nema sansu ni da izadje malo u svet, jer ga verovatno nikad vise ne bismo videli... Sta je tu je, Mili ce morati da pati jos neko vreme... :nene:[/QUOTE]
Ja nisam veterinar ali sam se raspitivao dosta pa da podelim svoja iskustva.
Ja imam mačora isto nije rasan (domaća mačka), stalno je u kući, nema kontakta sa drugim životinjama itd ...
Meni su takođe savetovali da sačekam koliko god je to moguće da bi mu se razvile sve žleste i slično. Mislim da je imao oko 13 meseci kada smo ga odveli na kastraciju jer je počeo da zapišava, doduše kod njega u tom slučaju je uticalo to što sam ja otišao u USA na dva meseca pa su mi rekli da je stres malo ubrzao tu celu stvar, ali ne bitno. Sačekajte bar dok ne počne da obeležava i onda odvedite na operaciju koja je vrlo rutinska i brza, Naš mačak je već tog dana bio kao stari (čim je prošla anestezija) i evo i dan danas je dosada velika, samo hoće da se igra, ne kmeči ništa manje, doduše ovo je mjaukanje jer je razmažen i zna da će neko da se igra tada sa njim :)
|