View Single Post
Staro 23.03.2010, 14:18
duskica duskica je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2009
Nepromenjeno

Nastavak...Njujork je divan grad,mnogo mi je bolji utisak nego dok sam slusala o njemu,ali definitivno se ne bih usudila doci ovde ,a da nemate nekoga kod koga bi bili dok se ne snadjete.Kao sto znate zdravstvo je jako skupo,odlazak u hitnu bar 1000$ bez zdr.osiguranja.Sto se tice cena hrane, hleb je skup u odnosu na nas,npr 1 hleb,12 organic jaja ili oko 2l organic mleka isto kostaju tj.oko 3.5 $.Voce i povrce je slicnih cena,meso se prodaje na pola kg(prevedeno po naski)tj.nekih 480gr(tako nesto dodje taj pound.Vecera u srednje skupom restoranu sa porcijama za bar dve osobe(ako sta ostane nosite kuci-opcija) za 5 osoba sa picem,i kafom i ponekim desertom oko 170$ plus baksis oko 15%.Ja ovako sve' s brda s dola ',kako mi sta pada na pamet.Za satnice mozete izguglati ,u Njujorku su generalno vece nego u drugim drzavama,zavisi dosta i od iskustva,mislim da mozete za svaki posao naci salary od do,pa racunajte oko 30% manje ,plus manje za zdravstveno (zavisi koliko od firme) i to vam je plata .Za sada toliko,ucite jezik,cuvajte zivce i uzivajte!
Reply With Quote