View Single Post
Staro 06.04.2010, 03:35
Zvezda's Avatar
Zvezda Zvezda je offline
Član

Datum prijave: 03.02.2009
US lokacija: Clearwater, FL
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Pošalji Yahoo poruku korisniku Zvezda Pošalji Skype™ poruku korisniku Zvezda
Nepromenjeno

Slazem se sa clanom Dragonn-om, da je ESL najbolji nacin da se usavrsi jezik i da se socijalizirate i sa novim Emigrantima,sto nas jedino hvala Bogu oni druze ovde u Tampa Zalivu {za razliku od Amera sto ce vas kulturno distancirati da su "busy",a verovatno ih odbija i nas akcenat?}. Inace Ikana, ovde sam se strasno sokirao i razocarao od nasih ljudi iz bivse YU, sto ovde zive po 9-10 godina a pricaju mnogo gore od mene sto sam ovde 9 meseci i rade uglavnom po Penzionerskim domovima ili raznim magacinima {to je jedina "Industrija u Turistickoj Floridi} da oni govore Engleski kao deca u 5 razredu na Balkanu sa akcentom po "Vuku",sto za mene oni za moj prosecni Engleski kazu "auu,pa cuj ti njega kako on dobro prica"..A ja se jadnik jos mucim za njihovim Floridskim zargonima da ih razumem sta nekad hoce da mi kazu..Oni ce razumeti sve, ali za "listening" ce vam trebati vreme..Tako da ako neko ima mogucnosti i vremena da sto vise usavrsi Engleski pre selidbe,dajte sve od sebe, to su vam "krila" bez kojih ne mozete u startu biti ravnopravni sa domacim nezaposljenim" sto ih oko mene ima na svakom semaforu sa tablama "trazim posao"...Da vam ne pricam o "nasoj" lakomoj dijaspori sto ovde gube kuce svakodnevno posto su se zaduzili uveliko sa kreditima pre recesije pa sada rade po 2-3 posla da bi nesto i zadrzali, i kada potrazite za vase ukucane neki posao, oni vas odmah upute u Agenciju za zaposljavanje..
Pocetak Decembra zakazan Intervju u US Embassy-Skopje
13/01/2009/ Zakazan Lekarski u IOM
20/01/2009/-Uspesno zavrsen intervju,vize odobrene:
19/02/2009 Vize u pasosu