View Single Post
Staro 01.05.2010, 22:34
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

[QUOTE=Ivan33;15421]Gledaj, turističku vizu možeš da zatražiš i da koliko toliko budeš siguran u pozitivan odgovor samo pod uslovom da ih uveriš da imaš čvrste veze ovde i da nemaš razloga da ostaneš u USA (ostaju žena i dete......da imaš posao u jakoj - poznatoj firmi već duži vremenski period sa visokim primanjima......imaše neke nepokretnosti ili vredne pokretnosti na svoje ime......pasoš ti je bukvalno ko detlić od raznoraznih viza (voliš putovanja).....roditelji imaju jak privatni biznis, veća sredstva na računu, ti studiraš.....i td). Ukoliko sebe ne pronalaziš među bar dva od pomenutih primera... sve je vrlo klimavo. Srećno.[/QUOTE]

U mom slučaju je samo trebalo da donesem potrvrdu sa fakulteta da sam redovan student, spisak ocena i index (bitno je da vide da redovno daješ ispite).

Kada si student najlakše se dobija viza, ako nisi student onda potvrda sa posla (ovo "poznata" u slučajevima ljudi koje ja znam nije tačno, bilo je raznih) da si dobio neplaćeno ili da tako koristiš odmor, tj. da te čeka posao po povratku.

Ništa nenormalno oni ne traže, samo uredne papire. Problem je što ti nemaš tačno šta treba da doneseš, jer kažu treba da dokažeš da imaš čvrste veze sa srbijom, pa ti u to spada sve.