View Single Post
Staro 05.05.2010, 19:42
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Znam da je ovo bila jedna od toplijih zima, pa je to i razlog vise da, cim iole stanem na noge i odradim koji deo nostrifikacije diplome, odem iz ovog grada. Klima je ekstrenma i vetar mi ide na zivce. Florida ili Washington D.C. ce biti krajnja odredista po svoj prilici.

Grad nije nista posebno da bi bio vredan nekog duzeg ostanka. Iako je ogroman, u njemu se uopste nema utisak metropole. Hipertrofisali gradic na srednjem zapadu sa neboderima u centru i to je to. Dakle, iako sam ovde trenutno (manje vise nesrecnim slucajem) planiram preseljenje.

Sto se posla i craigsliste tice, ja imam sasvim drugacije iskustvo (mozda zato sto sam trazio poslove vezane za zdravstvenu struku). Oba posla koja radim sam nasao preko pomenutog sajta, a jedan od njih je cak na Northwestern univerzitetu gde radim kao lekar na klinickim istrazivanjima (koliko god nemoguce zvucalo, DA, kinez nacelnik je oglas stavio bas na pomenutoj craigs listi jer nije zeleo da se bakce sa regruterskim kucama i njima placa procenat).

Slazem se da treba odlaziti na mesta za koja ste se prijavili bilo online, bilo preko craigsliste, i "sedeti im na kicmi do besvesti" kako bi imali u vidu da ste maksimalno zainteresovani.

Opet dajem jedan predlog, pogotovo za ljude koji dolaze singl. U Cikagu se jako dobro placaju poslovi vezani za negu starijih ljudi. U pitanju je bukvalno cuvanje starijih osoba - caregiving i postoje "live-in" opcije - bukvalno stanujete kod osobe o kojoj vodite racuna (znaci nema stanarine) a plata je prosecno $550 mesecno. Zenski deo populacije ima opciju i za baby-sitting. Dosta je nasih devojaka tako inicijalno i doslo ovamo i posle i ostalo.