View Single Post
Staro 11.05.2010, 18:09
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Zana je u potpunosti u pravu sto se tice opaske oko ves masina :-) S tim sto je u Cikagu (bar u zgradama u mom kraju) i pranje i susenje po $1.5 pa je na dugorocnom nivou ta stavka jos veca od one koju je Zana iskalkulisala. Ovde si prosto osudjen na te zajednicke ves masine, koje i meni zaista idu na zivce bas iz pomenutih razloga. U par navrata su mi stvari pobacali na neku prasnjavu policu iznad masine i morao sam ponovo da dajem $1.5 za pranje! Sad imam sistem da perem radnim danom u kasnim vecernjim satima kad u perionici nema zive duse i naravno nikako ne izlazim odozdo dok ne postavim alarm na mobilnom zbog vremena. Iskreno, jos nisam provalio koliko ove njihove masine peru, jer imam utisak da se, koji god program odabrao, ceo proces zavrsi za 15 min! (kakvo je to pranje od 15 min?!) To opet ide u prilog stavki da je bolje imati uredjaj u stanu, ali to mu dodje pa skoro neizvodljivo zbog nepostojanja pomenutih priljucaka :-( Jedino je dobro sto se ceo proces sa susenjem zavrsi za nekih sat - sat i 15 minuta pa bar nema kacenja vesa po terasi :-)))))

Ja sam zaista sto se trazenja stana imao srece, jer sam ga bukirao i platio prvu stanarinu dok sam jos bio u BGD. Jeste bila macka u dzaku, ali kad sam dosao bio sam zaista prijatno iznenadjen. Stan je jako svetao (mozda zato sto je na visokom spratu mada ovde u Cikagu ne verujem da cete imati toliko problema sa osvetljenjem jer nisam jos usao u stan na koji su ljudi koji u njemu stanaju zalili na problem osvetljenosti) i pogled fenomenalan. Skoro slicno je prosla i nasa komsinica iz Bgd koja je u susednoj zgradi i jako je zadovoljna stanom. Grejanje je zaista odlicno sto je za Cikago od vitalnog znacaja jer ume da bude mnogo hladno (kad smo kod toga, trenutno greju jer je ovih dana jako hladno i opet ponavljam, niko se u Cikagu nije (bar niko od mojih poznanika) zalio na lose grejanje vec na suprotno. Toliko umeju da zaloze da jedini izlaz biva otvaranje prozora po cici zimi (kad se setim samo svog stana u novobeogradskom Bloku 21 u kom je grejanje zivi ocaj prosto mi bude cudno ovo ovde) :-)))