Vecina ljudi se odluci za zajednicke masine samo zato sto nemaju drugi izbor - odnosno u stanu nemaju cak ni hook-ups. Cena od $800 za washer i jos toliko za dryer (whirpool ili maytag) uopste nije mnogo kad se ima u vidu da je najeftiniji deal za pranje po zgradama $1 pranje i $0.75 susenje. U stanovima koje sam prosle nedelje gledala skoro svuda je $1.50/$1.25 a negde i skuplje. Ti sad izracunaj za dvoje ljudi 4 ciklusa minimum nedeljno, to ti je oko $40 mesecno. Ja zivim u ovom stanu 8 godina - to je $3,840 samo za ta 4 pranja nedeljno (porodicama sa decom uzme i vise), a ne moras da se trkas sa komsilukom oko pranja, niti da trcis non stop da ti neki kreten sa ko zna od cega prljavim rukama ne bi izbacio ciste peskire na masinu. Kako onda moze da se ne isplati?
Stanodavci umeju da podignu kiriju i za $200 mesecno ako se u nekom uglu stana nalazi stackable washer/dryer - pa se ni to ne isplati (pogotovo sto te skrate za kabinete, jer tu utaknu to cudo... mozda 10% stanova u ponudi ima hook-ups (citaj kuce i townhouses). Eto - ja se ubih trazeci stan sa hook-ups naokolo, uopste ne kukajuci koliko kostaju novi washer i dryer (a iskreno ne moraju da budu novi), pa makar bili i u garazi... ma cuj, i garaza je problem a kamoli hook-ups.
Nevezano za ovo - mnogo se lakse nadje dobar stan kad tek stignes - nemas namestaj, nemas nista. Kad imas - ne pitaj koja muka. Cene stanova u LA su drasticno pale - ali: udjes u stan neokreceno, nesredjeno... sobice ko sibice. Strasno cega se nagledah ovih dana pogotovo kad odes da vidis "extra large apartment"

Ti pitas koliko sq. feet oni se prave ludi. Odes tamo, prozori na tavanici, sobe 3 sa 3, nigde kabineta, umesto hardwood floor laminat - ali krene da te davi sa kaminom (za koji me boli uvo, samo oduzima prostor i zid) i novim cevima sa dobrim pritiskom (zar to ne bi trebalo da bude normalno?!). Posle dve nedelje nabedjivanja sa kosookima da laminat nije hardwood floor (ja se zaista izvinjavam na ovoj opasci, ali mi zaista skocili na zivce), sad imam novu taktiku - lista ispred mene sa pitanjima za kvadraturu, koliko kabineta, sta ima u kuhinji, kolika je terasa, pa mozemo onda da se gledamo. I da - vise ne idem u stanove koji imaju kamin u dnevnoj! Cuj - kamin u Kaliforniji xoxo Uzmu ti jedan jedini zid normalan na koji mozes da okacis tv i jos to smatra da je poseban amenity

Lots of fun - mozda otvorim posebnu temu sa sve slikama na kakve gluposti nailazim...