Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
Stoji da su Lakeview i Lincoln Park odlicni sto se desavanja tice, zaista ima svega, pogotovo u Clarck St ima gomila tih barova i kafica. U Lakeview su i Sv Sava i Beogradjanka  tj. to mu dodje kao srpska kolonija :-)
|
Mogu ti reci da sveti sava uopste nije tako los. Nalazi se 2 bloka od mene. Imaju podrum (koji se zove pecina, jer je sve uradjeno kao da si u pecini), gde su razne svirke. Svirke su uglavnom Jazz, rock i sl. Nema narodnjaka, niti grand produkcije. Do sada su uvek bili americki bendovi. Sto se Beogradjanke tice...jbg...sta ces. Mada, nema ovde toliko nasih ljudi koliko se cini. A i oni koji zive su uglavnom mladji i ok.
Citat:
Hyde Park je odlican, mozda za nijansu skuplji od Lakeview. Pun je zelenila, ima par plaza i setaliste uz obalu, tu je i Muzej industrije i nauke, iza njega je opet park sa lagunom :-) Na 57 ulici, par blokova zapadno od jezera, je i pesacka zona u okviru University of Chicago. Kada se tu nadjete osecate se kao da se nalazite u univerzitetskom Kembridzu - zaista fascinantno kad se uzme u obzir da je Cikago poznat kao grad oblakodera. Ceo Hyde Park je kao veliki campus i sve odise studentskom atmosferom (ko je ziveo u Studenjaku na NBG najbolje zna kako to izgleda) :-)
|
Univerzitet Chicago je stvarno predivan i izgleda ko da je neki stari evropski univerzitet. Kompletan kontrast UIC-u koji izgleda kao najzadrtija komunisticka tvorevina. Onako betonske kockaste zgrade sa malim prozorima. Moram priznati da sam se razocarao kada sam video UIC. A jbg...koliko para - toliko muzike :-)