Prolazio sam par puta kroz neka mesta u Indijani i Illinoisu. Ne daj ti boze da tamo zivis. Ocekujes da ce serijski ubica da izadje iza svakog ugla. To na sta lici, ja nisam video nista priblizno ni u najgorim vukojebinama u Srbiji. Hocu samo da kazem da je glupavo porediti npr NYC, LA ili Chicago sa nekom selendrom u unutrasnjoscu Srbije. Ova mesta mozes porediti sa pomenutim krugom dvojke.
Odnos ziveti u malom mestascu (normalnom malom mestascu, za ove koje sam pomenuo definitivno ne treba ni dolaziti u Ameriku) i velikom gradu je isti ko i u Srbiji, a verujem i svuda u svetu. Cene stanova su drasticne. Za isti stan ces u nekom manjem mestu dati 400$, dok na menhetnu 4000$ (bukvalno, bez ikakvog preterivanja). U Chicago ces dati 1000-1200$. Naravno da ce ti plata u NYC ili Chicago biti veca, ali ne bas i toliko veca da zadovolji gore pomenutu razliku....tako da ces definitivno imati manje para u dzepu na kraju meseca, ali i drugaciji je stil zivota. Medjutim, imas i vise izbora za posao, pa ako zelis da se usavrsavas.... Ma ja sam u Srbiji ziveo u Novom Sadu, ali sam stalno visio u Senti. Poredjenje ta dva grada je isto ko i ovde ove velike gradove sa malim. E sada...ko sta voli... Znam ljude koji rade u BG-u za 800e, a koji rade i u nekom manjem mestu za 800e. Sigurno ovaj sto radi u manjem mestu ima vise na kraju meseca. Medjutim, onaj u BG-u ako dobije otkaz teoretski ima vise sansi da ponovo nadje takav posao.
Last edited by dreamerns; 15.06.2010 at 17:25.
|