@barajevo
Procitah tvoje postove i odlucih da se ukljucim u diskusiju.Uhvatio si se za to "bolje" i trazis od ljudi da ti pojasne sta znaci za njih bolje.Evo navescu ti par mojih razloga zasto je bolje tamo nego ovde gde smo trenutno,a smatram da ce se vecina sloziti.
Kao prvo lako pronalazenje posla u odnosu na Balkan.Da ne gusim pricom o nacinu dobijanja posla u Srbiji. I
sam znas,ako ne poznajes nekoga da te negde ubaci ili nisi clan neke partije skoro da nema sanse,cast izuzecima,ali priznacete da je malo njih koji uspeju da se zaposle bez neke veze.
Drugo-kroz neko vreme mozes od plate sebi priustiti da kupis auto.Pitanje-koliko procenata ljudi koji rade u Srbiji mogu da sebi posle godinu,dve,tri da kupe auto.O stanu,kuci da ne govorimo.
Zatim sta mozes od svoje plate kupiti i kako ziveti u Srbiji i u razvijenijim zemljama.U srbiji ti vecina plate ode na hranu i racune za komunalije,ako pretekne neki dinar za odecu to je super.Za odlazak na odmor negde je vec tesno,kao i za koncerte,vikend putovanja...
Ovo su ti samo neke osnovne stvari,da ne duzim vise o tome.Vecina ljudi sa ovog foruma se prijavljuje za GC iz razloga sto ne vidi buducnost sebe i svoje porodice ovde.Malo je onih koji ce se odluciti da ode negde ako vec ima dobro placen posao,svoj stan/kucu,auto...Kada neko u Srbiji nema nista od toga normalno je da gleda da ode da bi sebi priustio neke osnovne stvari za zivot.
Normalno odlazak ima i svojih mana-ponekada teza socijalizacija,ucenje jezika...
Ovoj dvojici clanova koji sebi vide bolji zivot "negde tamo" i koje prozivas da ti navedu sta je to tamo bolje u USA,Kanadi,Australiji... bolje postavi pitanje kako zive tu gde sada jesu i od cega zive i hrane porodicu,da li imaju svoj auto,stan...da li od 300 i kusur eura mogu da kupe dovoljno hrane,plate racune,plate deci ekskurziju,nastavu u prirodi,letovanje...
I da dodam jos ovo-mislim da je clan pekka naveo USA,Australiju,Kanadu,a ti mu sasuo bujicu pitanja zasto ne ode negde blize u Zapadnu Evropu.Koliko drzava zapadne Evrope daje iseljenicke vize za porodice?Nemoj samo da mi navodis primer recimo Norveske gde su mogli da odu ljudi sa Kosova sa nekim silnim papirima da su izbeglice i sl nego mi odgovori koje su to drzave koje primaju regularne stanovnike Srbije kao iseljenike.
|