Nasa srpska posla...
E, ovo da se ne dogadja meni nego u nekoj komediji na filmu bilo be smesno...
Odem ti ja u Beograd da trazim novi pasos, jer ovaj plavi nece jos dugo da vredi, samo do nove godine, i trazim ti ja krstenicu u opstini. A imam strano, madjarsko prezime koje se pise sa mnogo sz i y i tako dalje...i izdaju ti oni meni krstenicu sa transkribovanim imenom, onako kako se cita a ne kako se pise, i to na cirilici...? Ok, trazim ja medjunarodnu verziju sretan da ima i ta opcija, kad mi oni dadose transkribovano ime na latinici?! Kaze, po novom zakonu mi moramo da ga pisemo onako kako mi citamo, jer nisi stranac? Pa da sam stranac ne bih od vas trazio dokumenta! I jednostavno ti ukradu identitet. Ni ameri nece da priznaju to moje "novo" ime, ni madjari nece da mi priznaju da sam to ja, ista osoba, u banci mi ne bi dali ni kinte, jer, znate njih, jedno slovo pogresno, zaboravi, cak iako te poznaju...izvini drugar, zakon je zakon... I tako me zamalo izbrisase, moja deca vise ne bi bila moja deca, niti bih imao suprugu ni vozacku dozvolu...da ne duzim, NISTA?! I da nisam imao vezu, da mi pomogne da bukvalno ilegalno, dobijem krstenicu sa originalno napisanim imenom, lepo bih mogao samo da sednem i da placem... A ja nisam usamljen slucaj, bice ljudi koji nece imati vezu i ciji ce zivot stvarno biti "izbrisan"... Prosto neverovatno koliko neki ljudi koji nam kroje kapu ne vide dalje od svog nosa....