View Single Post
Staro 26.09.2010, 23:02
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=Isabelle;18308]Zana hvala na ovako iscrpnom odgovoru, ali je opet drugacije jer tad kad je on isao u srednju stvarno nije bilo 4godine,nego 3 i to se racunalo kao srednja skola i regularno se diploma dobila,a onda je dosao zakon za 4ti razred, i on je odmah to odradio,i bas iz tog razloga mislim da ima sanse...
Kod nas je u to vrijeme samo gimnazija imala 4 razreda srednje, sve ostalo 3...A sto se tice radnog iskustva, kako se moze dokazati ako si radio van maticne zemlje, i to kao ''contractor'' privatnih firmi, nema nase radne knjizice, i te dokumentacije...[/QUOTE]

Draga Isabelle,

To je sve verovatno tacno tako kako kazes, ali zaboravljas jedan vazan detalj. Zana je to isto vise puta ponovila, njih ne zanima kako je to kod nas sada ili kako je to bilo i sta smo mi priznavali imali, nemali, whatever... oni su napravili pravila koja su objavljena i kojih se prilicno drze kao slepci plota, i priznaju samo svoja lokalna americka pravila, bez obzira sta mi mislimo o tome i sta mi kao zemlja priznajemo u srednju skolu.

Sto se tice radnog iskustva, to ne moras dokazivati radnom knjizicom, verujem da bi neka vsta zvanicnog kompanijskog memoranduma trebala da igra ulogu. posebno ako se radi o nekoj poznatijoj firmi koja ce toj potvrdi dati tezinu (dakle ne komsijina trafika & co) i ako se radi o odgovarajucem iskustvu u odgovarajucem vremenu i trajanju, a o tome je vec pisano...kao u ostalom i o svemu ovome, al sad ajde...ukoliko to nije moguce, onda se bojim da ce od tog iskustva imati malo koristi.