View Single Post
Staro 02.10.2010, 21:30
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Ja bih zamolila clanove foruma da osim svog licnog misljenja sta je dobro a sta ne, malo cesce podele konkretne informacije. Da, ovo jeste prebacivanje - jer smo imali ovde sledece slucajeve:

Clan Foruma: Dobili smo u Kaliforniji osiguranje za decu posle nedelju dana
Clanovi Foruma: Molimo te kazi kako i sta je sve potrebno
Clan Foruma: Ne znam, ne secam se sad forme, otisli smo znate tamo gde se to predaje, nisam ja to popunjavala
Zana: Jel' mozes da pitas tog ko ti je pomogao samo koji deo Socijalnog je u pitanju pa cemo da nadjemo dodatne informacije sami?
Clan Foruma: Ne mogu stvarno, ne znam...

Tako isto u vezi ostalih stvari (poslovi vozaca, nalazenje poslova, etc.).
Mene iskreno bas briga sta ce ko da kaze na ovo - cinjenicno stanje je da neki ljudi pokupe na ovom forumu sta im treba, a onda ih nema nigde da malo "uzvrate" pa pomognu onima koji dolaze a i nama koji smo ovde a jos nismo "upali" u takve situacije... Naravno, ovo nije policija i svako moze kako hoce i sta hoce - ali malo nije fer. "Stariji" clanovi verovatno znaju i potpuno razumeju o cemu pricam... Super je da svako od nas ima svoje misljenje i argumente, ali ovaj forum ne postoji samo zbog toga, vec prevashodno da podelimo informacije (zvanicne).

No, da se vratim na ono zbog cega se javih na ovu temu...

Waiver je nesto sa cime cete se susretati skoro svakog dana u USA. Nekad i necete biti svesni toga - kad platite racun, "potpisali" ste waiver da je roba ili usluga u redu, kad odete kod lekara, potpisete waiver da ste svesni rizika od procedura kojima se izlazete, kad potpisete isporuku namestaja u stanu potpisali ste waiver da ste proverili namestaj i da je sve u redu... dakle, to je nesto sa cime cete imati posla skoro svakog dana.

Score, iz tvojih postova nisam razumela da li mislis da je razgovor sa lekarom dovoljan da se odradi waiver, ili nekako to nisi objasnio kako treba. Ne iskljucujem da ti nisu objasnili...

Sto god da je u pitanju, to sto je doktorka zaokruzila na dokumentu o vakcinaciji nije dovoljno - to samo uslovljava dodatnu formu koja treba da se preda pre intervjua u Ambasadi.

Dakle, ono sto je bitno jeste:

Treba da se vidi sa ambasadom koja Forma treba da se popuni: I-690, ili I-601, ili I-602. Trebalo bi da je I-601, proverite.

Imajte u vidu da ne mozete da izbegnete jednu vakcinu, vec ili sve ili nista. Takodje, ako postoji prethodni rekord vakcinacije (pogotovo sa skorasnjim datumom) - pripremite argumente. Vas odgovor mora da bude napisan na formi, a pretpostavljam da cete i na intervjuu odgovarati na njihova pitanja.

Takodje, imajte u vidu da se forma I-601 za svakog clana porodice naplacuje po $545.
Toliko od mene...
Reply With Quote