View Single Post
Staro 23.10.2010, 22:36
businessmanhr's Avatar
businessmanhr businessmanhr je offline
Član

Datum prijave: 23.10.2010
US lokacija: Miami, Florida
YU lokacija: Rijeka, HR
Nepromenjeno

Hvala Žana na odgovoru !
Bilo je doista brzo. :suure:

Još jedno pitanje.
Planiram prvo otići na Floridu (ondje mi bratić živi već 12 godina i američki je državaljanin) kako bih izvidio okruženje, u smislu gdje otvoriti tvtku, gdje iznajmiti ili kupiti nekretninu, gdje je dobro okruženje za djecu, gdje bi mi žena mogla raditi,...
Pa kad sve izvidim i pripremim, vratio bih se nazad, prodao svoje nekretnine i riješio sve ostalo, te se sa ženom i dvoje maloljetne djece uputio na Floridu.

Intereisra me slijedeće:
1. Kakvu vizu bih trebao zatražiti u ambasadi (turističku ili poslovu ili turističko-poslovnu) ? Mislim za prvi odlazak.

2. Da li bi bilo dobro da u ambasadi odmah kažem da imam namjeru preseliti se i zatražiti ustvari useljeničku vizu, te im reći da planiram otvoriti tvrtku, zaposliti ljude, pokrenuti proizvodnju, krenuti odmah sa prodajom (već imam osigurano tržište) i da sve to namjeravam financirati svojim sredstvima ?
Dakle, ne bih bio na trošku državi.

3. Kako bih ja kao stranac mogao kupiti nekretninu na Floridi (kuću ili stan) ?
Da li mi to dodatno olakšava proceduru za dobivalje useljeničke vize ili zelene karte ?

Imam još pitanja, ali da ne pretjeram na početku, mislim da je i ovo dosta. :suure:

Hvala na odgovorima !