View Single Post
Staro 29.04.2008, 02:56
Darko Darko je offline
Drug član

Datum prijave: 21.05.2007
US lokacija: Zrenjanin, pored postanskog sanduceta
Nepromenjeno

Za SSN treba 3 nedelje (ponekad 4 sve zavisi)...tamo u toj kancelariji ocekujte situaciju slicnu ko i na salterima u srbiji...chase, oni su mislim najrasprostranjeniji u chicagolandu...ako vam je nuzno da otvorite bankovni racun sto pre, ja mislim da TCF bank i Bank of America obavljaju to i bez SSN...za mobilne telefone, GSM mrezu koriste T-mobile i ATT...znaci moze da se koristi 3 band telefon iz srbije i da se stavi kartica neke od ove 2 kompanije, e sad, ako se uzima prepaid ja mislim da racun mora da se otvori uz postojeci checking account. i postpaid je dosta skup...to je mali problem, a opet za post paid mora SSN...(mada uvek moze sa meksosima da se sredi neki dil, znam ljude koje su dobijali pre paid t-mobile kartice i sa njima po mesec dana besplatno zvali internacionalno) ...ja ovde imam US cellular i preporucio bi ih, posto nekako dodju najjeftiniji...za 39.99 imate 1000 minuta, free nights and weekedns,dzaba dolazeci pozivi i dzaba dolazeci SMS...poruke takodje idu i za srbiju...za 5$ moze da se dobije paket od 450 poruka ja mislim...
u cikagu je jako lako naci najraznovrsniju hranu...(ponekad skupu), ali je poznat po raznovrsnosti i dobrim gurmanlukom...ima dosta malih zbijenih mesta, ako odete samo na clark street, nacicete restorane sa argentinskom, brazilskom, tajlandskom, marokanskom hranom... ako vam je do "nase" hrane , postoji na irving parku prodavnica/caffe "beograd" imaju svega od bureka, do suhomesnatog, kajmaka, knjaz milos kisele vode...
ovo za CTA pass vam je dobra preporuka...posto izadje skupo ako se svaki dan daje po $2 po osobi u 1 pravcu da se vozikate okolo...craigslist vam je najbolji (po meni) za stanove...nemojte da ocekujete da cete naci nesto za 800-900$ u samom loop-u ili okolini ( ni studio, ako i ima nesto, to ode brzo)...
Reply With Quote