Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
ID se definise na dva nacina - kao identifikacija in general (kad ti kazu daj nam dva ID sa slikom to su na primer vozacka i pasos, ili GC), ili bukvalno kao ID koji izgleda isto kao dozvola ali ima samo svrhu licne karte (za nevozace, invalide kojima je zabranjeno da voze i tako dalje). Ako imas dozvolu ne treba ti ID (isti je broj sve jedno), ali ako ne vozis onda moras da vadis state ID.
Score, nije problem da rentas auto sa madjarskom dozvolom. CA priznaje dozvole svih zemalja, ali ne priznaje medjunarodne dozvole.
Kao turista mozes da koristis dozvolu zemlje iz koje dolazis - na zalost, kao imigrant-resident ne mozes (ovo vazi i za one koji se dosele iz druge US drzave. U ovom slucaju imas samo 10 dana - i nas su poterali odmah sutradan da odemo da se prijavimo za polaganje.
|
Auuu...pa to onda znaci da ja ne mogu da koristim taj iznajmljeni auto mesec dana kao sto sam nameravao, nego moram da u prvih deset dana polozim bar teoriju i...ili...? Onda ce mi uzeti moju staru vozacku, verovatno, i onda sta, kako da nastavim da koristim auto (koji sam dobio kao US resident - bolji deal)? Ili da trazim kola kao turista, platim malo vise i onda ako dobijem papir da sam polozio lokalni vozacki (teoriju), mislim...onda nisam vise turist...a iskreno receno nisam ni bio?
Ovo je malciceo, onako J... lud zbunjenog, jelda?
Ako ti znas resenje ovoga daj molim te, meni se nekako vrti u krug?
Ne stvarno, sto jednostavno, kad moze komplikovano...
Pade mi na pamet, sta ako ja potencijalnom policajcu koji me zaustavi dok vozim pokazem samo madjarsku dozvolu i madjarski ID? Mislice da sam turista ili ce da zahteva pasos? Ocajniciki trazim privremeno resenje...