View Single Post
Staro 17.01.2011, 21:40
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ugovori se razlikuju u svakoj drzavi (a mozda i mestu). U Kaliforniji potpisujes ugovore na mesec, 3 meseca, 6 meseci ili godinu dana. Zavisi od stanodavca sta zahteva. Posle tog perioda placas od meseca do meseca (kao u srbiji). U Chicago je kompletno idijotski. Imas ugovor na godinu dana (ja nisam video da bilo ko nudi kraci), pa posle toga opet potpisujes na godinu dana. Tako da samo jednom godisnje mozes da se selis. Uglavnom se zato selidbe rade od maja do novembra. Tada se svi bukvalno sele. Posle toga, tesko ces videti U-Haul na ulicama grada. Takodje, u Chicago opet agencije cesto ne zahtevaju depozit (jedino privatni stanodavci), a cak i kada se placa depozit on je do pola rente. U Kaliforniji je uglavnom minimum jedna renta (neki traze i dve). Nema jasno ocrtanih pravila, mnogo toga zavisi od agencije koja izdaje stan i ugovora.
Sto se hotela tice, ja nisam u hotelu nego u namestenom malom stanu (garsonjera). Nasao sam dosta povoljno i placam 450$ prvu nedelju, ostale 400$ nedeljno.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote