[QUOTE=lenhi;21736]Pasoš ti ne treba dok ne počneš da prikupljaš dokumenta za intervju i dok ne budeš planirao da ideš na ljekarski pregled. Ako pasoš recimo izvadiš odmah sad u Maju kad te izvuku a intervju ćeš imati tek u Aprilu sledeće godine, bezveze si ispucao godinu dana važenja tog pasoša, ako ti ne treba za druge potrebe. To je naročito izraženo kada su djeca u pitanju, za one koji putuju sa djecom. Dječiji pasoš u BiH važi 3 godine, izvadiš ga sad recimo za dete u Maju i bezveze do intervjua može da prođe godinu dana. I još recimo 6 meseci posle toga prođe dok uđeš prvi put u USA, i ostaje ti godina i po važenja tog pasoša, i već treba da razmišljaš o prilagođavanju odmora zbog menjanja pasoša za djecu. Mada to je najmanji problem u cijeloj priči. Bitno je da te izvuku. Uglavnom pasoš ti ne treba do ljekarskog pregleda i intervjua.[/QUOTE]
Hvala puno za odgovor, lenhi. Ma zanimalo me da li se, kojim slučajem, sada popunjava broj pasoša u nekim formularima, pa da za svaki slučaj pitam da znam :) Hvala još jednom.
To što Vi kažete intervju u aprilu - to sve zavisi od broja, zar ne? Može biti u aprilu, a može biti i ranije i kasnije?
Kada obično budu intervjui za ljude koji dobiju najniže brojeve? Čitao sam malo ovaj site, ali ima puno topica i puno postova, tako da se teško snaći... Hvala još jednom!!!
|