Kao što Zana kaže, dosta nas je ignorisalo ovu temu jer znaju da je tu na forumu dosta napisano. A ja ću da kažem da nije fer prema tebi da ti neko na tvoja pitanja da odgovore na tacni, jer nisi sigurno postavio sva pitanja na koje ti treba odgovor.
Sada kada bi ti neko odgovorio na ta pitanja koja si postavio, rekao bi "hvala" i mislio bi da imaš dovoljno informacija... NIJE TAKO. Život u drugoj državi nije mačiji kašalj i nije nešto što bi trebalo olako shvatiti. Potrebna ti je svaka informacija koju možeš da upiješ. Iskreno, ne verujem da ti je teško pročitati ovaj forum dok tvrdiš da si student (kakve si knjige onda čitao za vreme studiranja?). Čitaj redom, naletećeš na pitanja koja ne bi ni u snu pomislio da pitaš, i to će ti sigurno pomoći u tvojim planovima.
Citat:
ko će da troši prste i svoje vrijeme da pomogne novom članu foruma, a može da troši na 2 strane ničega.
|
Veruj mi, ako ti je teško da pročitaš ovo mnoštvo znanja i iskustva što je ovde napisano, time vređaš ljude koji su potrošili svoje vreme kako bi svo to znanje ovde zapisali, a mogu da zaključim da ćeš definitivno imati problema kada dođe do biranja mesta za život, biranja univerziteta, biranja stana, eventualnog vađenja dokumenata i uopšteno interakcije sa stanovništvom. Nije to drugi svet pa da će sve to biti toliko komplikovano, ali definitivno ti je bolje da sve što možeš saznati - saznaš sada, jer kada sletiš tamo gde si nameravao da ideš, tada može biti prekasno.
Nemoj sad da se duriš, već podigni glavi i pravac u arhivu. Gledao sam mnoge forume na netu koji imaju podforum sa ovom tematikom (ES, Krstarica, itd.), i ovde ćeš ubedljivo naći najviše informacija.
Ljudi su ovde trenutno nervozni jer provode tu svaki dan čitajući tuđa iskustva dok planiraju svoj potencijalni novi život, i ne sviđa im se kada dođe neko ko traži da mu se prepriča jedna čitava knjiga u par rečenica, 5 minuta pred ispitivanje iz lektire. U bilo kojem drugom slučaju bi te ljubazno uputili na "search" deo, ali u ovom slučaju ti si već 50ti koji dolazi sa istim ovim pitanjima, pa je to razlog tolike (naizgled) "neljubaznosti" od strane članova.