Citat:
Prvobitno poslao korisnik lenhi
To jeste tako ako imaš 24-25 godina, ako ti neko može garantovati da ćeš do npr. 28 godine biti izvučen, i ako imaš stabilan posao u Srbiji gdje možeš skupljati novac i gde napreduješ u svom zanimanju u tih narednih 3-4 godine.
Ne ide tako idealno svima u životu tipa "neću ove godine da me izvuku, lagano dok skupim lovu jer imam od čega skupljati u Srbiji i kad ja kažem amerima hoću ove godine vizu da me tada izvuku, a uz to i godine starosti su po mojoj želji".
Šta je sa ostalima koji nisu u toj poziciji da laganica čekaju i vjeruju kako će sve samo od sebe da se desi kad oni požele? Oni vjerovatno nepravilno razmišljaju ili nešto drugo?! 
Volio bih da kažu i drugi forumaši do koje godine starosti vide sebe kao nekog ko nije "zakasnio" sa odlaskom? Mislim na normalan životni tok a ne samo mišljenje tipa "idem makar zbog dece".
|
Lehni , stav je jako vazan. Ako postoji i jedna zemlja na svetu gde mozes poceti skromno a napredovati relativno brzo i zaradjivati onda je to USA. Dakle svaka druga zemlja na svetu je manje otvorena. Ako radis na sebi , u smislu engleskog jezika i vestina (bilo to programiranje , inzenjering ali i frizeraj , vodoinstalater , vozac,kvalifikovani radnik...) nece biti problema. Vreme svakako prolazi, zar ne ?
Kapital je u novcanincama, na racunu i u akcijama ,zlatu,obveznicama ali je i u karakteru,volji,disciplini,znanji,veri i optmizmu.
Nema granice starosti, veruj mi. To je izmisljotina. Dok god si voljan pocinjati , padati i opet ustajati, godine nisu bitne. Ne moze svako da doktorira na Harvardu u USA ali svako moze svojim trudom i radom da otera bedu i siromastvo.
Daj boze da do godine dobijes "Green Card" pa da sto pre pocnes ali u medjuvremenu nemoj cekati.
Sve najbolje i pozdrav.