Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
Nemoj da me drzis za rec, ali mislim da moze da se prenese, stavi u kofer koji ide sa predatim prtljagom, tj. ako je insulin sa vec pripremljenim iglama, ne verujem da ces moci da ga uneses u kabinu, osim jedne do dve doze ako ti treba za usput.
|
Mala ispravka, ne stavljas insulin u kofer, jer moze da se smrzne i postane beskoristan. Sve zalihe koje imas treba da nosis sa sobom. Dodatna stvar koja se preporucuje je da insulin nosis uz sebe, a ne u pregradi iznad glave. Za to nisam nasao objasnjenje izuzev ono ako mora hitno da se napusti avion onda nemas vremena da kupis rucni prtljag vec naglavacke napolje

Moj ti je savet da poneses koliko mislis da ce ti trebati. Ukoliko ne koristis vec napunjena penkala onda treba da povedes racuna o pakovanja ampula sa insulinom u zip kesice da bi ispostovao 3-1-1 pravilo. Iglice ti nisu problem, jer mozes da ih stavis u kofer i ne bi trebao da imas bilo kakvih problema. Preporucuju svi da za aerodromsku kontrolu imas spreman papir od endokrinologa ili lekara opste prakse sa potvrdom da si dijabeticar.
Cene u Walgreens-u su prilicno velike: Levemir kutija sa pet penkala oko $280, Novolog 70/30 kutija sa pet penkala isto oko $280, mislim da je cist Novolog isto tu negde, kutija od 100 BD iglica 32G 4mm ti je $39.99, kutija sa 100 test traka za FreeStyle Lite je $129.99.