Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mirko86
nego gledam onaj immigrations forum
|
Koji je to forum?
Ostaje pitanje šta je sa ljudima koji su poslali prvu kovertu sa sve podacima i slikama u Kentucky? To će nam vratiti ili staviti u arhivu CIA-e?

Da je pravde, neka odšteta bi u svakom slučaju trebala da bude kompenzovana izvučenima. Slažem se da se postupak ponovi ukoliko je u prethodnom postojao nedostatak, ali šta ćemo sa oštećenima? Samo izvinjenje i to je to? Ja kao aplikant nisam ni najmanje kriv za njihov propust a zbog njih sam doživeo "duševni bol i patnju". Kome da ih tužim? U najmanju ruku mislim da bi oni koji su saznali rezultate i ušli u proces slanjem prve koverte trebali da budu prihvaćeni, jer ruku na srce, velika većina izvučenih verovatno nije ni znala da je izvučena s obzirom da je sajt za proveru radio svega 2 ili 3 dana nakon 1.maja pa na osnovu toga se nameće zaključak da nisu ni slali svoje prijave, ali nisu doživeli ni šok sa ovakvim amaterizmom. Oni su pogrešili, pa sad nek' izvole i snose posledice. Ove godine neka izdaju 70 umesto 55.000 viza.
Još mi nije jasno za šta će im 2 meseca do sledećeg izvlačenja? Ako to radi kompjuterski program kao što kažu, za to je potreban delić sekunde. I onako već imaju podatke aplikanata, pa ne vidim šta ljudski faktor tu ima da obrađuje i ne obrađuje izvučene dok im se ne pošalje prvi koverat nazad. Ovo je definitivno bacilo senku na ceo program i za sebe sam siguran da je ovo bio treći ali i poslednji put mog učestvovanja u ovom cirkusu. Ipak ću se ja držati prvobitnog plana, tj Australije. Ovakvo šta je tamo nezamislivo.
Ovo je skandal planetarne razmere jer se tiče gotovo ljudi iz svake zemlje ili teritorije na kugli zemaljskoj i najviše me je uvredila njihova izjava da niko neće odgovarati zbog ovog propusta pa čak ni otkazom zbog ovakve bruke.
U svakom slučaju, srećno svima u drugom izvlačenju.