View Single Post
Staro 06.06.2011, 21:29
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Orange Prikaz poruke
Isto kao sto je u LA kod iste kuce skuplje osiguranje i za auto i za stan nego u San Diegu. I to se racuna izmedju ostalog i prema postanskom broju. Cini mi da cak i u okviru LA-ja mi sa postanskim brojem Santa Monike placamo vise nego neki manje skup deo LA-ja. Generalno takvi su i odnosi plata. I u Cikagu i u San Diegu i u Ohaju su manje plate (u okviru iste firme za iste pozicije) nego u LA i San Francisku.

Zdravstveno osiguranje je haos, i isto kao u Srbiji gde imas firme koje ti ne uplacuju doprinose, tako i ovde samo jake firme imaju dobre pakete, sve ostalo - snalazi se sam.
I dalje mi nije jasno kakve to veze ima sa platom. Ja mogu da primam istu platu i umesto da zivim na peninsuli, da odem u east bay i platim daleko manje stan....samim time oni ce mi naplatiti i manje osiguranje za auto jer je jeftiniji zip code. Iako tamo ima 10x vise nesreca i sl, iako mi je dalji commute...bice jeftinije auto osiguranje. Stvarno veze sa mozgom nema...

Slazem se da su plate vece....ali nisu bas 3x vece za istu poziciju u odnosu na chicago (pogotovo ne neto).

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote