View Single Post
Staro 21.06.2011, 13:26
nsbee's Avatar
nsbee nsbee je offline
Član

Datum prijave: 01.07.2010
US lokacija: Kalifornija
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

E, i ja konačno da se javim s nečim konkretnim-i mi pozeleneli danas! :1072:
Početak je bio izuzetno stresan jer smo zakasnili na intervju! Da, da... Krenuli na vreme kao i prošle nedelje kada smo išli na lekarski i stigli mnogo ranije, ali danas je Marfi umešao svoje prste pa je i prilaz BG-u i haos na Gazeli bio mnooooogo veći. Ulazimo u grad, garmin viče Preračunavam.... :nene: Ulećemo u Kneza Miloša i shvatamo da je ambasada levo od nas, zabranjeno polukružno... suprug ga ipak pravi na 100 m od pandura, već je 8.35, kasnimo 5 minuta. Izlećem iz kola i utrčavam u ambasadu na ivici suza, kontam, godinu dana iščekivanja i pripremanja propada... Izvinjavam se svima, "Gazela, muž će sad doći, parkira..." a oni savršeno mirnim tonom govore da nije problem. HVALA IM!!!! :==D:
Prozivaju nas u sobicu 8, dajemo original dokumente (kopije sam zaboravila da ponudim ali ih nisu ni tražili). Dajem: po 2 fotografije, pismo iz prve i druge koverte, pozivno pismo od suprugovom budućeg poslodavca u Kaliforniji, pismo moje prijateljice iz Kalifornije adresovano na ambasadu gde kaže da će nam se naći pri ruci za sve što nam zatreba, izvode iz matične knjige rođenih, državljanstvo, potvrde iz suda i SUP-a, uverenje o završenom školovanju, suprugovu potvrdu iz vojnog odseka, koverte sa lekarskog (pluća nisu tražili). Poneli smo i originalne diplome ali nije bio potrebe, držav. su nam odmah vratili kao i pismo iz druge koverte, sve ostalo su zadržali. To je trajalo 5 minuta. Do 10.45 smo kulirali u kafani Savski venac :beer: Zatim, vraćanje u ambasadu, šalter 5 i $1638, sve novčanice prošle, šalter 2 za otiske prstiju i opet 8 na kratak razgovor, zakletvu i potpisivanje. Sada nas je intervjuisao Amerikanac, isto kao i naš čovek kada smo prvo stigli-gde idemo, čime se bavi firma gde će suprug raditi, da li smo nekad bili u Americi... Sve u svemu-ništa, laganica, potpuno opušteno.

Sutra idemo po pasiše i krenućemo 3 sata ranije :woohoo:

Još jednom, puno hvala svima koji su pisali o svojim iskustvima, mnogo ste nam pomogli! :aa: