Ali hajde sad ozbiljno, bez zajebancije.
Pitanje na DS-156:
Are any of the following persons in the US or do they have US Legal Permanent Residence or US citizenship?
Mark Yes or No and indicate that person's status in the US (LPR, citizen, studying, visiting, working...)
Husband/Wife
Mother/Father
Fiance/Fiancee
Son/Daughter
Brother/Sister
E hajde mi sad reci gdje je on mogao reci da NEMA zenu koja je LPR (njen status ne prestaje ako je otisla u posjetu, i dalje je LPR).
Pa ja za svoju sestru koja je studirala (znaci J-1 status) fino navodila i dobivala turisticku vizu bez problema. Sestra kad je meni dolazila u posjet u USA fino pisala da sam LPR.
Ne pokusavaj da izvrces odgovore da tebi odgovaraju. Mislis da je konzularnim sluzbenicima problem malo procackati po sistemima i vidjeti sta je pravo stanje? Ne trebam ni spominjati da i waiveri I-601 i I-212 u zavisnosti od potrebe trebaju i preko godinu da se odobre, da ne spominjem troskove advokata. Dobro razmisli prije nekoga navadis da slaze i zaradi ban na ulazak u zemlju.
@stankovich, sve ti je receno, ispunite formulare i cim zena dodje u USA neka salje - Chicago Lockbox. Ocekuj jos najmanje do 10 mjeseci razdvojenosti.
|