Proverio sam cisto iz radoznalosti ove navode -imam dosta prijatelja i poznanika iz Sarajeva /Bosne itd -ovaj affidavit of support se trazi samo od ljudi koji putuju za US kod prijatelja ,rodbine itd ali ne kao emigranti -affidavit of support se trazi kao garancija da posetilac u US nece ostati preko vize i nece raditi itd -za GC lottery moze da se upotrebi samo od strane konzularnog sluzbenika kao dodatni zahtev (ako se nema para ili vec neka "veza" u US -porodicna ili prijateljska) ali to retko -to obicno znaci odbijanje vize u sustini jel nesto "skripi " od papira (novca)ili vas konsul nesto "nemirise";znam par slucajeva da su trazili to od ljudi iz Bosne ali su bili u pitanju turisticki odlasci za US pa su cak oni koji su potpisivali affidavit of support davali novcani deposit (navodno 15 000 dolara u jednom slucaju ) da bi njihov rodjak prisustvovao nekom vencanju u US-to je bila garancija da ce "zadrzati non immigrant status dok je u US ";nemoras mnogo da se brines -to ti verovatno nece traziti -spremi pare bice OK ;
|