[QUOTE=milosx;26432]Vidim ima mnogo tema o kreditnim karticama ali mene interesuje nesto jednostavno...
Da li je u USA moguce ziveti bez kredita, kartica i ostalih gluposti?
Ja nisam nikad, niti planiram ikad uzeti nesto na kredit, na otplatu ili ugovor. Da li ce to biti moguce kad pozelenim?
Ima li to neke veze sa credit rating-om, i kako bi to objasnili u jednoj recenici?[/QUOTE]
Naravno da moze. Ja imam oko deset kreditnih kartica. Koristim ih tako sto sta god da potrosim u toku meseca uplatim kad mi stigne izvestaj o stanju (rade to jednom mesecno). Ne dugujem nista ni na jednoj kartici. Za 5.5 godina odkad imam kreditnu istoriju kako oni to zovu u SAD uspela sam da napravim tako dobar kreditni broj (kako oni zovu "Credit score"). Kad sam dosla ovde procitala sam jedno 3 knjige iz biblioteke o tome kako im taj sistem racunanja necije kreditne sposobnosti funkcionise i onda sam prionula na posao otvaranja kartica i nedugovanja... Postoji cak i neki bankarski termin za ljude kao ja sto imaju gomilu kartica a ne ulaze u dugove... Naravno, nismo nesto omiljeni u bankama...
Evo ti informacija o kreditnim karticama u SAD:
[URL="http://www.creditcards.com/credit-card-news/credit-card-industry-facts-personal-debt-statistics-1276.php"]Credit card statistics, industry facts, debt statistics[/URL]
|