[QUOTE=Adnan;26613]hehe hvala na veoma opsirnom objasnjenju :bravo: ... puno si mi pomogla, a vjerujem i drugima .... mada sam ja mislio na dokumente koje si prikupila za intervju ovdje u ambasadi za zelenu kartu ...tj. u koje si sve ustanove isla da sta uzmes ... npr. MUP, opstina itd.[/QUOTE]
Uh, nisam te shvatila:)
Evo ide:[LIST]
Uvjerenje o strucnoj spremi (ponijeti i original i kopiju), nista ne planiram prevoditi(od dokumenata) jer na onoj stranici pise da mora biti na jeziku zemlje (BiH), a zavrsna diploma je svakako na Engleskom : [B]All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations.[/B][/LIST][LIST]Ja sam 13 maja izvadila uvjerenje o nekaznjavanju (taj dan lutrija ponistena), pa se sve nadam da cu imati intervju prije maja, da nisam bezveze dala 35 KM (ovo je za MUP kod FISA, bude gotovo za 7 dana: odes u sobu mislim da je 6, kazes da ti treba to uvjerenje, dadnu ti formular da popunis, i papir o tome gdje da uplatis: u banku, rastanes se veoma brzo od 35 KM i sa kopijom uplatnice nazad u MUP, predas nju i zahtjev i strpljivo cekas 7 dana)[/LIST][LIST]Drugo uvjerenje o nekaznjavanju je 15 KM, dobijes ga u Kantonalnom sudu (svrha oba uvjerenja je za emigraciju u USA) : ovo nisam vadila jos, koliko znam bude gotovo isti dan.[/LIST][LIST]Rodni list: ovo je besplatno[/LIST][LIST]Ljekarsko min 150 KM koliko sam ja cula, imas Eurofarm i na Kosevu doktore[/LIST][LIST]$819 dolara (ja nemam pratioca sa mnom) : ove pare mogu biti u $$ a moze biti i pretvoreno u KM. Isto tako primaju kartice, tako da sam ja planirala platiti karticom.[/LIST]
Tebi ce trebati jos military records (ako si bio u vojsci): [B]Persons who have served in the military forces of any country must obtain a copy of their military record. Submit documentation to the U.S. Embassy or Consulate at your interview. [/B]
Eto, a obzirom da ce Naja a i ti biti prije mene na intervju mozete mi reci ako sam nesto fulala na spisku. :==D:
|